4 Ιούλιος 2020, 15:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Ιούλιος 2020, 15:48

«Όζον, ζεστό μέταλλο και τηγανητή μπριζόλα»: Αυτό είναι το άρωμα του διαστήματος!

  • «Όζον, ζεστό μέταλλο και τηγανητή μπριζόλα»: Αυτό είναι το άρωμα του διαστήματος!
    (Φωτ.: NASA)

Η NASA φέρνει τη… μυρωδιά του διαστήματος στη Γη με ένα νέο άρωμα, το «Eau de Space», που είναι δημιουργία του Στιβ Πιρς, ο οποίος είναι εξειδικευμένος στη χημεία της γεύσης και των αρωμάτων. Η συμφωνία της αμερικανικής υπηρεσίας με τον χημικό υπεγράφη το 2008.

Για τη δημιουργία του αρώματος χρησιμοποιήθηκαν οι περιγραφές των αστροναυτών. Όπως είπαν, το διάστημα μυρίζει «όζον, ζεστό μέταλλο και τηγανητή μπριζόλα»!

«Είναι μια πικρή μυρωδιά σε συνδυασμό με οσμή καπνού και καμένου, σαν μυρωδιά από ένα πυροβόλο όπλο αμέσως μετά τον πυροβολισμό», είπε η αστροναύτης Πέγκι Γουίτσον στο CNN. Ο Ματ Ρίτσμοντ, product manager του «Eau de Space», δήλωσε ότι έδωσε αγώνα για να περιγράψει με ακρίβεια την οσμή του αρώματος, προσθέτοντας ότι οι αστροναύτες έχουν επίσης πει ότι είναι «μίγμα πυρίτιδας, μπριζόλας, σμέουρων και ρουμιού».

Βασικός στόχος για τη δημιουργία της μυρωδιάς του διαστήματος είναι να ενταχθεί στο πρόγραμμα εκπαίδευσης των αστροναυτών, ώστε να είναι όσο το δυνατό λιγότερες οι εκπλήξεις στο πρώτο τους ταξίδι.