3 Ιούλιος 2020, 20:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιούλιος 2020, 21:16

Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια: Οι νέοι σταθμοί της Γραμμής 3 του μετρό

  • Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια: Οι νέοι σταθμοί της Γραμμής 3 του μετρό
    (Φωτ.: Ioannis Kasitsas / athenstransport.com)

Τρεις νέοι σταθμοί του μετρό παραδίδονται στο επιβατικό κοινό τις επόμενες μέρες, με την επέκταση της Γραμμής 3 έως τη Νίκαια.

Πρόκειται για τους σταθμούς Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια, μέσω των οποίων θα εξυπηρετούνται ημερησίως πάνω από 60.000 και θα εγκαινιαστούν την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Ιουλίου. Θα μπουν σε εμπορική λειτουργία μία μέρα μετά.

Το νέο τμήμα Αγία Μαρίνα - Νίκαια συνδέει τις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αγίας Βαρβάρας, του Κορυδαλλού και της Νίκαιας με το δίκτυο του Αθηναϊκού Μετρό. Δίνει απευθείας πρόσβαση σε σημαντικούς συγκοινωνιακούς κόμβους όπως το Σύνταγμα, η Ομόνοια, ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός, η Δουκίσσης Πλακεντίας, το λιμάνι του Πειραιά και το Αεροδρόμιο της Αθήνας.

Στους τρεις σταθμούς από την πρώτη μέρα θα λειτουργεί το σύστημα του «έξυπνου» ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Προσωρινά αντί για πύλες στις εισόδους θα υπάρχουν τα ακυρωτικά μηχανήματα που έχουν εγκατασταθεί στα λεωφορεία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αττικό Μετρό ημερησίως θα διακινούνται περίπου 60.000 επιβάτες. Με την ολοκλήρωση της επέκτασης μέχρι το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ο αριθμός αυτός θα εκτοξευθεί στους 130.000.

Ο σταθμός Αγία Βαρβάρα βρίσκεται στην πλατεία της Αγίας Ελεούσας, ο σταθμός Κορυδαλλός στην πλατεία Ελευθερίας, και ο σταθμός Νίκαια στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου, δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Η λειτουργία της επέκτασης μέχρι τη Νίκαια θα σημάνει την αναδιάρθρωση των λεωφορειακών γραμμών που συνδέουν τις παραπάνω περιοχές με την Αθήνα, αλλά και τη δρομολόγηση μικρότερων διαδημοτικών γραμμών που θα καταλήγουν στους νέους σταθμούς.


(Φωτ.: facebook / Γιώργος Ιωακειμίδης – Δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη)

Η χρονοαπόσταση από τη Νίκαια μέχρι το Σύνταγμα θα καλύπτεται σε μόλις 14΄, έναντι μίας ώρας και πλέον που είναι σήμερα σε ώρες αιχμής. Ο νέος σταθμός θα δώσει μεγάλη ανάσα στο κυκλοφοριακό κομφούζιο που παρατηρείται καθημερινά.

Το ίδιο θα συμβεί μόλις λειτουργήσει και η επέκταση μέχρι το Δημοτικό Θέατρο. Η χρονοαπόασταση θα είναι μόλις 5΄ από περίπου 40΄ σε ώρες αιχμής. Η απόσταση Νίκαια-Αεροδρόμιο θα καλύπτεται σε περίπου 55-60΄.

  • Πηγή: dikaiologitika.gr.