3 Ιούλιος 2020, 18:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιούλιος 2020, 17:32

«Το κόκκινο ποτάμι»: Τούρκοι θάβουν γυναίκες ζωντανές και κρεμάνε τον Θεόκλητο (βίντεο)

  • «Το κόκκινο ποτάμι»: Τούρκοι θάβουν γυναίκες ζωντανές και κρεμάνε τον Θεόκλητο (βίντεο)
    (Φωτ.: facebook / «Το κόκκινο ποτάμι»)

Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις στο 29ο επεισόδιο της σειράς «Το κόκκινο ποτάμι» που θα προβληθεί την ερχόμενη Κυριακή από το Open. Η δραματική σειρά φτάνει στο τέλος της, και η αγωνία κορυφώνεται. Στη μικρή οθόνη ζωντανεύει η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου παρουσιάζοντας όλες τις φρικαλεότητες που βίωσαν οι άνθρωποι αυτοί.

Στο επεισόδιο της Κυριακής οι τηλεθεατές θα δουν σκληρές εικόνες. Οι Τούρκοι θάβουν γυναίκες ζωντανές και κρεμάνε τον Θεόκλητο.

Τι θα δούμε στο επεισόδιο της Κυριακής 5 Ιουλίου
Οι Τούρκοι έχουν συλλάβει τον Θεόκλητο και τον σέρνουν σε όλο το χωριό οδηγώντας τον στην πλατεία. Πλήθος Τούρκοι έχουν μαζευτεί και φωνάζουν «Θάνατος – Να πεθάνουν όλοι οι χριστιανοί». Στην πλατεία καταφθάνουν και Έλληνες, και ζητούν από τον μουτεσαρίφη να σταματήσουν να χτυπούν τον Θεόκλητο.


(Βίντεο: Open TV)

Οι Τούρκοι όμως συνεχίζουν να τον βασανίζουν και αρχίζουν να πυροβολούν τους Έλληνες. Με όση δύναμη του έχει απομείνει, ο Θεόκλητος φωνάζει στον κόσμο να φύγει για να σωθεί. Η πλατεία γεμίζει πτώματα.

Στο μεταξύ η Λουσίν νιώθει ασφάλεια στο μοναστήρι μαζί με τον πατέρα Γρηγόριο, ο οποίος της εξηγεί πως η εξομολόγηση θα την βοηθήσει. Πράγματι η Λουσίν εξομολογείται όλη τη φρίκη που έζησε, κι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει τα όσα έχουν συμβεί.

Στο καραβάνι του θανάτου οι χριστιανοί είναι πια εξαντλημένοι και παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή. Η Μελικέ δείχνει να μην αντέχει άλλο. Ο Μουράτ και ο Χαρούν βλέποντας τις γυναίκες έτσι, διαλέγουν τέσσερις από τους αιχμάλωτους, τους δίνουν τσάπες και τους διατάζουν να ανοίξουν έναν μεγάλο λάκκο.

Η Σοφία αντιλαμβάνεται πως πρόκειται για τάφο που προορίζεται γι' αυτές, και ξεσπά. Οι γυναίκες, όσες μπορούν να κινηθούν, σκορπίζουν. Οι φρουροί πιάνουν τις ανήμπορες, που μόλις και σαλεύουν, και τις πετάνε σαν σακιά μέσα στο λάκκο.


(Φωτ.: facebook / «Το κόκκινο ποτάμι»)

Εν τω μεταξύ στην Αμισό ο Θέμης ψάχνει απεγνωσμένα την Ευγενία. Πέφτει πάνω στη Σωτηρία, κι αυτή –που ξέρει τις ταραχές που έχουν συμβεί– τον κρύβει και τον πηγαίνει στη μητέρα του. Το βράδυ, με τη βοήθεια της Σωτηρίας, Ευγενία και Θέμης ξεκινούν να φύγουν από το χωριό για να πάνε στο βουνό να συναντήσουν τους υπόλοιπους. Περνώντας από την πλατεία αντικρίζουν ένα αποτρόπαιο θέαμα: Τον Θεόκλητο κρεμασμένο...

Εν τω μεταξύ η Ειρήνη, παρόλο που ο Χότζας της φέρεται πολύ καλά, ξεκινάει να γυρίσει στους δικούς της, στην Κωνσταντινούπολη. Ο Μίλτος ελευθερώνεται και είναι αποφασισμένος να βρει την Ιφιγένεια και το παιδί.


(Φωτ.: facebook / «Το κόκκινο ποτάμι»)

Το καραβάνι έχει «κατασκηνώσει» σε ξέφωτο. Μια μικρή ομάδα χωρικών που γυρίζουν απ’ τα χωράφια κουβαλώντας τα γεωργικά εργαλεία τους, βλέπει στη μέση του ξέφωτου τους χριστιανούς και τους πλησιάζει.

Η Μελικέ και η Γεσθημανή λένε στην Ιφιγένεια να δώσει το παιδί στους χωρικούς για να το σώσει. Εκείνη το σκέφτεται. Η Γεσθημανή και η Μελικέ επιμένουν. Η Ιφιγένεια είναι σε δίλημμα, απελπισμένη αφού η απόφασή της θα κρίνει την τύχη του γιου της.