3 Ιούλιος 2020, 16:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιούλιος 2020, 17:06

Αλβανία: Μάνα και κόρη «θυσιάστηκαν» για την αιώνια ζωή

  • Επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης – Τρεις τραυματίες
    (Φωτ.: pixabay.com)

Τρεις γυναίκες –μάνα και δύο κόρες–, πιστές στο θρήσκευμα των Μαρτύρων του Ιεχωβά, αποφάσισαν να θυσιαστούν για την «ανάσταση», για την αιώνια ζωή που κηρύσσει η θρησκευτική αυτή αίρεση. Ως αποτέλεσμα, βρέθηκαν χθες νεκρές στο σπίτι τους, στα Τίρανα, η 56χρονη Ζανέτα Γ. και η 30χρονη κόρη της Ανίσα, ενώ η άλλη κόρη Μπλέρτα διακομίστηκε στο νοσοκομείο, σε κρίσιμη κατάσταση, λόγω ασιτίας.

Αμετανόητη για την επιλογή αυτή, η νεαρή γυναίκα που επέζησε είπε στους αστυνομικούς: «Δεν μπορείτε να κατανοήσετε τις θυσίες μας για να φθάσουμε μέχρι τη στιγμή αυτή».

Σύμφωνα με τα πρώτα ιατροδικαστικά στοιχεία, η 30χρονη πρέπει να είχε πεθάνει καιρό πριν και διατηρούνταν στο κρεβάτι της από τη μάνα και την αδερφή σε αναμονή της «ανάστασης», χρησιμοποιώντας διάφορες αλοιφές που δεν επέτρεπαν τη σήψη του σώματος και τη δυσοσμία.

Είχε προηγηθεί τον Ιανουάριο ο θάνατος, από άγνωστη αιτία, του συζύγου της 56χρονης και πατέρα των δυο κοριτσιών, και από τότε οι τρεις γυναίκες είχαν κόψει κάθε επικοινωνία με τους γείτονες, όπως και την έξοδό τους από το σπίτι. Η αστυνομία έρευνά την υπόθεση.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.