3 Ιούλιος 2020, 09:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιούλιος 2020, 10:14

Μητσοτάκης: Το Ελληνικό θα γίνει κυψέλη ανάπτυξης (βίντεο)

  • Μητσοτάκης: Το Ελληνικό θα γίνει κυψέλη ανάπτυξης (βίντεο)
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Οδυσσέα Αθανασίου στο Ελληνικό (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Για μία συμβολική μέρα έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνοντας το παρών στην τελετή έναρξης των πρόδρομων εργασιών στο Ελληνικό. Στο εργοτάξιο του πρώην αεροδρομίου τον υποδέχθηκε ο Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της LAMDA Development.

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, μια συμβολική μέρα. Γκρεμίζοντας τα παλιά άχρηστα κτήρια του παλιού αεροδρομίου βάζουμε τα θεμέλια για το νέο Ελληνικό. Ένα από τα μεγαλύτερα, ίσως το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο, θα δημιουργηθεί σε αυτόν τον για 19 χρόνια εγκαταλελειμμένο χώρο» τόνισε ο πρωθυπουργός.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Υπογράμμισε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στη Μεσόγειο, 2.500 στρεμμάτων, το οποίο θα γίνει μία κυψέλη ανάπτυξης.

«Στην πλήρη του λειτουργία το Ελληνικό θα δημιουργήσει πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας –10.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν μόνο κατά τη φάση της κατασκευής. Θα είναι ένα έργο σύγχρονο, οικολογικό, φιλικό προς το περιβάλλον, ένα έργο που θα συμβολίζει τη νέα Ελλάδα όπως πιστεύω ότι όλοι την οραματιζόμαστε», σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης.


Βίντεο με τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη

«Σήμερα κάνουμε μια αρχή, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας» τόνισε ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε ότι αυτό είναι ένα έργο «μακράς πνοής» και θα χρειαστεί ίσως και μια δεκαετία για την πλήρη του ανάπτυξη.

Ωστόσο, όπως είπε, κάθε μέρα το ταξίδι, όπως λένε και οι Κινέζοι, ξεκινάει με ένα πρώτο βήμα και το πρώτο βήμα γίνεται σήμερα.

«Και βέβαια για να φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε το πρώτο βήμα, να μπορέσει να γίνει η μεταβίβαση μετοχών, ο επενδυτής να κινητοποιήσει εκατοντάδες εκατομμύρια κεφάλαια σε πρώτη φάση και 8 δισ. στην πλήρη του ανάπτυξη, έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο να αντιμετωπίσουμε όλες τις παθογένειες το παρελθόντος», ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης.