2 Ιούλιος 2020, 20:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιούλιος 2020, 19:52

Συνελήφθη η γυναίκα που φέρεται να «τροφοδοτούσε» με ανήλικες τον Τζέφρι Επστάιν

  • Συνελήφθη η γυναίκα που φέρεται να «τροφοδοτούσε» με ανήλικες τον Τζέφρι Επστάιν
    Φωτογραφία της Γκισλέιν Μάξγουελ με τον Τζέφρι Επστάιν κατά την παρουσίαση της υπόθεσης στους δημοσιογράφους (φωτ.: EPA / Jason Szenes)

Ενώπιον αμερικανικού ομοσπονδιακού δικαστηρίου αναμένεται να οδηγηθεί η Γκισλέιν Μάξγουελ, κόρη του Βρετανού μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρόμπερτ Μάξγουελ και πρώην σύντροφος και συνεργάτιδα του δισεκατομμυριούχου χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν. Η σύλληψή της έγινε από το FBI το πρωί της Πέμπτης (τοπική ώρα) στο Μπράντφορντ του Νιου Χαμσάιρ.

Ο Τζέφρι Επστάιν αυτοκτόνησε τον Αύγουστο του 2019 στη φυλακή περιμένοντας να δικαστεί.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, η Γκισλέιν Μάξγουελ θεωρείται ότι είχε ρόλο στη «δράση» του πρώην συντρόφου της, δηλαδή στη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση πολλών ανήλικων κοριτσιών. Δικαστικά έγγραφα που επικαλείται το Reuters αναφέρουν ότι γνώριζε πολύ καλά τις προτιμήσεις του Τζέφρι Επστάιν, όπως και το τι επρόκειτο να συμβεί. Παρ’ όλα αυτά, «δελέαζε» τις ανήλικες να επισκεφθούν τα σπίτια του χρηματιστή σε διάφορες πολιτείες.

Οι κατηγορίες που τη βαραίνουν είναι συνολικά έξι. Μετά την αυτοκτονία του Τζέφρι Επστάιν κράτησε χαμηλό προφίλ, ωστόσο τα θύματα στις καταθέσεις τους δείχνουν την Γκισλέιν Μάξγουελ ως εκείνη που… τροφοδοτούσε τον ίδιο και τους ισχυρούς φίλους του.

Πολλά διεθνή ΜΜΕ την αποκαλούν «προαγωγό» του χρηματιστή, ο οποίος το 2003 σε ένα άρθρο στο περιοδικό Vanity Fair είχε δηλώσει ότι ήταν «η καλύτερη του φίλη». Επισήμως ασχολείται με τις δημόσιες σχέσεις και τη διοργάνωση εκδηλώσεων σε επαύλεις από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Παλμ Μπιτς στη Φλόριντα.