2 Ιούλιος 2020, 19:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιούλιος 2020, 21:15

ΕΟΔΥ: 28 νέα κρούσματα κορονοϊού – Πόσα είναι «εισαγόμενα»

  • Covid-19: Η γεωγραφική κατανομή των 52 νέων κρουσμάτων 2
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Στους 192 παραμένει ο αριθμός των ασθενών, στην πλειοψηφία τους άνδρες με υποκείμενα νοσήματα, ή και ηλικιωμένοι (μέσος όρος ηλικίας τα 76 έτη), που έχουν χάσει τη μάχη με τον κορονοϊό στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο ΕΟΔΥ. Μέσα σε 48 ώρες δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος, αλλά σε μία μέρα υπήρξαν 28 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 3.458.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 23 κρούσματα, εκ των οποίων τα 11 «εισαγόμενα».

Πάντως, επτά είναι τα θετικά στα συνολικά 1.972 δείγματα που ελήφθησαν χθες από ταξιδιώτες που έφτασαν στην Ελλάδα. Τα δύο κρούσματα εντοπίστηκαν στον Προμαχώνα και το ένα στην Κάρπαθο, στη σύζυγο του 74χρονου Ελληνοαμερικανού που νοσηλεύεται στο Ηράκλειο.

Τα υπόλοιπα τέσσερα «εισαγόμενα» κρούσματα προέρχονται: ένα από τη Βουλγαρία, ένα από τη Βοσνία, ένα από την Αλβανία και ένα από την Ινδία μέσω πτήσης από την Ολλανδία.

Από τα υπόλοιπα 21, τα δέκα εντοπίστηκαν στην Ξάνθη, δύο στην Καστοριά, δύο στη Ροδόπη, ένα στη Δράμα, ένα στην Κοζάνη, δύο στη Λάρισα και ένα στην Αττική. Από τα συνολικά περιστατικά λοιμώξεων που έχουν καταγραφεί, το 22,7% θεωρείται σχετιζόμενο με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό και το 55,3% συνδέεται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι παραμένουν οκτώ ασθενείς, με μέση ηλικία τα 60 έτη. Από την αρχή της πανδημίας 118 άνδρες και γυναίκες έχουν βγει από τις ΜΕΘ.