2 Ιούλιος 2020, 18:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιούλιος 2020, 18:12

Παρατείνεται το μίνι lockdown στην Ξάνθη λόγω κορονοϊού

  • Κορονοϊός: 28 νέα κρούσματα, τα 12 πύλες εισόδου της χώρας 2
    Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποιεί δειγματοληπτικά τεστ για τον κορονοϊό στο πρώτο drive through testing, στο 3ο χλμ. της Εθνικής Ξάνθης-Καβάλας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Λάσκαρης Τσούτσας)

Στο… κόκκινο παραμένουν τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ξάνθη, με αποτέλεσμα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα στους δήμους Ξάνθης, Μύκης, Τοπείρου και Αβδήρων μέχρι τις 10 Ιουλίου.

Το μίνι lockdown λόγω κορονοϊού περιλαμβάνει την προσέλευση σε δημόσιες υπηρεσίες, δημοτικά καταστήματα και ΔΕΚΟ μόνο με ραντεβού, και την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα. Επιπλέον, απαγορεύονται οι ιδιωτικές και δημόσιες συναθροίσεις άνω των οκτώ ατόμων.

Ειδικότερα όμως για τις κοινότητες Εχίνου και Μύκης, παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί και η απαγόρευση για ιδιωτικές και δημόσιες συναθροίσεις, με εξαίρεση τις οικογενειακές συγκεντρώσεις με τη συμμετοχή οκτώ ατόμων το ανώτερο. Επίσης είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και παραμένουν κλειστές οι λαϊκές αγορές.