2 Ιούλιος 2020, 12:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιούλιος 2020, 13:10

Αρμέν Σαρκισιάν: Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων θα μπορούσε να αποτρέψει μελλοντικά εγκλήματα

  • Αρμέν Σαρκισιάν: Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων θα μπορούσε να αποτρέψει μελλοντικά εγκλήματα
    Ο Αρμέν Σαρκισιάν (φωτ.: EPA / Koca Sulejmanovic)

Ο πρόεδρος Αρμέν Σαρκισιάν δήλωσε ότι η έγκαιρη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων θα μπορούσε να αποτρέψει τέτοια εγκλήματα στο μέλλον. Η δήλωση αυτή είναι κομμάτι της συνέντευξης που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στην αιγυπτιακή καθημερινή εφημερίδα Al-Ahram.

Μια συνέντευξη η οποία έχει αναπαραχθεί ή συζητηθεί ευρέως στη Μέση Ανατολή από την ημέρα της δημοσίευσής της.

«Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τη Γενοκτονία των Αρμενίων και δεν μπορέσαμε να αποδεχθούμε τις συνέπειές της. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα δεινά των θυμάτων και των επιζώντων, και πρέπει να διασφαλίσουμε ένα ασφαλές και αξιοπρεπές μέλλον για αυτή τη γενιά», σημείωσε ο Σαρκισιάν.

«Είναι ατυχές το γεγονός ότι η ανθρωπότητα δεν έλαβε τα διδάγματα από τη Γενοκτονία των Αρμενίων», πρόσθεσε. «Η Γενοκτονία ξεχάστηκε, δεν αναγνωρίστηκε και παρέμεινε ατιμώρητη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτό θα μπορούσε να αποτρέψει μελλοντικά τέτοια εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Έτσι, ο κόσμος ήταν μάρτυρας άλλων γενοκτονιών μετά από αυτό», τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο πρόεδρος Σαρκισιάν.

Προτεραιότητα της πολιτικής της Αρμενίας
«Είναι βαθιά πεποίθησή μου ότι η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων δεν είναι μόνο για εμάς, ως Αρμένιους, αλλά πρώτα απ’ όλα είναι ένα θέμα προσέγγισης προς τις οικουμενικές αξίες – ένα θέμα πρόληψης αυτού του κακού», υπογράμμισε.

Εξήγησε ότι η Αρμενία πορεύεται με αυτή την επίγνωση, θέτοντας την πρόληψη των γενοκτονιών ως μία από τις προτεραιότητες της πολιτικής της και λαμβάνοντας ενεργά μέτρα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για αυτόν το σκοπό.

  • Πηγή: asbarez.com