2 Ιούλιος 2020, 11:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιούλιος 2020, 11:13

«Το κόκκινο ποτάμι»: Πότε θα προβληθεί το τελευταίο επεισόδιο της σειράς (βίντεο)

  • «Το κόκκινο ποτάμι»: Πότε θα προβληθεί το τελευταίο επεισόδιο της σειράς (βίντεο)
    (Φωτ.: facebook / «Το κόκκινο ποτάμι»)

Δύο φορές θα προβάλλεται από την επόμενη εβδομάδα «Το κόκκινο ποτάμι», καθώς η δραματική σειρά του Open οδεύει προς το πολυαναμενόμενο φινάλε της. Τα τέσσερα τελευταία επεισόδια της σειράς θα μεταδοθούν: Κυριακή 5/7, Δευτέρα 6/7, Κυριακή 12/7 και Δευτέρα 13/7.

Τα πάθη των Ποντίων κορυφώνονται στο επόμενο επεισόδιο, ενώ οι τηλεθεατές θα δουν και το μαρτυρικό τέλος του Θεόκλητου.

Τι θα δούμε στο επόμενο επεισόδιο
Οι Τούρκοι έχουν συλλάβει τον Θεόκλητο και τον σέρνουν σε όλο το χωριό οδηγώντας τον στην πλατεία. Πλήθος Τούρκοι έχουν μαζευτεί και φωνάζουν «Θάνατος – Να πεθάνουν όλοι οι χριστιανοί». Στην πλατεία καταφθάνουν και Έλληνες, και ζητούν από τον μουτεσαρίφη να σταματήσουν να χτυπάνε τον Θεόκλητο.

Οι Τούρκοι όμως συνεχίζουν να τον βασανίζουν και αρχίζουν να πυροβολούν τους Έλληνες. Με όση δύναμη του έχει απομείνει, ο Θεόκλητος φωνάζει στον κόσμο να φύγει για να σωθεί. Η πλατεία γεμίζει πτώματα.

Στο μεταξύ η Λουσίν νιώθει ασφάλεια στο μοναστήρι μαζί με τον πατέρα Γρηγόριο, ο οποίος της εξηγεί πως η εξομολόγηση θα την βοηθήσει. Πράγματι η Λουσίν εξομολογείται όλη τη φρίκη που έζησε, κι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει τα όσα έχουν συμβεί.

Στο καραβάνι του θανάτου οι χριστιανοί είναι πια εξαντλημένοι και παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή. Η Μελικέ δείχνει να μην αντέχει άλλο. Ο Μουράτ και ο Χαρούν βλέποντας τις γυναίκες έτσι, διαλέγουν τέσσερις από τους αιχμάλωτους, τους δίνουν τσάπες και τους διατάζουν να ανοίξουν έναν μεγάλο λάκκο.


(Φωτ.: OPEN)

Η Σοφία αντιλαμβάνεται πως πρόκειται για τάφο που προορίζεται γι' αυτές, και ξεσπά. Οι γυναίκες, όσες μπορούν να κινηθούν, σκορπίζουν. Οι φρουροί πιάνουν τις ανήμπορες, που μόλις και σαλεύουν, και τις πετάνε σαν σακιά μέσα στο λάκκο.

Εν τω μεταξύ στην Αμισό ο Θέμης ψάχνει απεγνωσμένα την Ευγενία. Πέφτει πάνω στη Σωτηρία, κι αυτή –που ξέρει τις ταραχές που έχουν συμβεί– τον κρύβει και τον πηγαίνει στη μητέρα του. Το βράδυ, με τη βοήθεια της Σωτηρίας, Ευγενία και Θέμης ξεκινούν να φύγουν από το χωριό για να πάνε στο βουνό να συναντήσουν τους υπόλοιπους. Περνώντας από την πλατεία αντικρίζουν ένα αποτρόπαιο θέαμα: Τον Θεόκλητο κρεμασμένο...


(Φωτ.: facebook / «Το κόκκινο ποτάμι»)

Εν τω μεταξύ η Ειρήνη, παρόλο που ο Χότζας της φέρεται πολύ καλά, ξεκινάει να γυρίσει στους δικούς της, στην Κωνσταντινούπολη. Ο Μίλτος ελευθερώνεται και είναι αποφασισμένος να βρει την Ιφιγένεια και το παιδί.

Το καραβάνι έχει «κατασκηνώσει» σε ξέφωτο. Μια μικρή ομάδα χωρικών που γυρίζουν απ’ τα χωράφια κουβαλώντας τα γεωργικά εργαλεία τους, βλέπει στη μέση του ξέφωτου τους χριστιανούς και τους πλησιάζει.


(Φωτ.: facebook / «Το κόκκινο ποτάμι»)

Η Μελικέ και η Γεσθημανή λένε στην Ιφιγένεια να δώσει το παιδί στους χωρικούς για να το σώσει. Εκείνη το σκέφτεται. Η Γεσθημανή και η Μελικέ επιμένουν. Η Ιφιγένεια είναι σε δίλημμα, απελπισμένη αφού η απόφασή της θα κρίνει την τύχη του γιου της.