1 Ιούλιος 2020, 08:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Ιούλιος 2020, 07:54

Ζέστη την Τετάρτη, με τον υδράργυρο ακόμα και στους 39 βαθμούς

  • Ζέστη την Τετάρτη, με τον υδράργυρο ακόμα και στους 39 βαθμούς
    (Φωτ.: EPA / Zoltan Balogh)

Αίθριο καιρό με βόρειους ανέμους που θα φτάνουν στο Αιγαίο τοπικά τα 6 μποφόρ προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος και οι άνεμοι βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αίθριος καιρός και άνεμοι μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 37 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 38 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη τοπικά 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αίθριος καιρός και οι άνεμοι βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.