1 Ιούλιος 2020, 00:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιούνιος 2020, 23:49

Σε ανοιχτό mall θα μετατραπεί το ιστορικό κέντρο της Αθήνας

  • Σε ανοιχτό mall θα μετατραπεί το ιστορικό κέντρο της Αθήνας
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ανδρέας Τσακναρίδης)

Από έξι έως εννέα μήνες θα χρειαστούν για την ολοκλήρωση των αναλυτικών μελετών αναμόρφωσης του δημόσιου και ιδιωτικού χώρου στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για ένα ανοιχτό mall σε Πλάκα και Μοναστηράκι.

«AGORA ATHENS - Πλάκα Μοναστηράκι» είναι το τίτλος του πρότζεκτ.

Η στρατηγική branding, το νέο εμπορικό σήμα και το λογότυπο παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που έγινε διαδικτυακά, παρουσία και του δημάρχου Αθηναίων, ο οποίος τόνισε ότι οι πρώτες τουριστικές και ψηφιακές δράσεις μπορούν να ξεκινήσουν να υλοποιούνται τους επόμενους μήνες.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σημείωσε ότι μόλις δοθούν οι αναλυτικές και τεκμηριωμένες μελέτες για το έργο θα εξεταστεί το πώς μπορεί να γίνει η χρηματοδότησή του από υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Επίσης, όπως δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης, ο δήμος θα συνεισφέρει με 2 εκατ. ευρώ.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη διάλογος με όλους τους φορείς προκειμένου να διορθώνονται προβλήματα και να προωθούνται νέες λύσεις, ώστε η Αθήνα να καταστεί μία σύγχρονη πρωτεύουσα. Σε αυτό το πλαίσιο χρειάζεται η συνεργασία όλων», υποστήριξε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου έκανε γνωστό ότι ετοιμάζεται μελέτη για την αξιοποίηση την περιοχής κάτω από την οδό Αθηνάς, που θα εστιάζει στην ανάδειξη του πολυπολιτισμικού χαρακτήρα της.