30 Ιούνιος 2020, 17:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιούνιος 2020, 17:56

Έγκλημα στο Κορωπί: Παραμένουν τα ισόβια για την 30χρονη, έρευνα για τον πρώην σύντροφο

  • Έγκλημα στο Κορωπί: Παραμένουν τα ισόβια για την 30χρονη, έρευνα για τον πρώην σύντροφο
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στην 30χρονη, καταδικασμένη και σε πρώτο βαθμό σε ισόβια κάθειρξη, που κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία (με πολλαπλά χτυπήματα με μαχαίρι) της πρώην συζύγου του συντρόφου της, στο σπίτι του θύματος στο Κορωπί, το 2016.

Το δικαστήριο, κατόπιν ανάλογης εισαγγελικής πρότασης, κήρυξε ομόφωνα ένοχη την 30χρονη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, επιβάλλοντας, πλην των ισοβίων, επιπλέον ποινή 18 μηνών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ.

Με την απόφασή του το Δευτεροβάθμιο Κακουργιοδικείο αποδέχθηκε επίσης την πρόταση της εισαγγελέως Έδρας, η οποία «έβαλε στο κάδρο» και το ρόλο του άντρα για τον οποίον έριζαν οι δύο γυναίκες.

Έτσι ο 45χρονος άντρας, που είχε δύο παιδιά με το θύμα και δύο με την 30χρονη, θα ερευνηθεί αν είναι συνεργός διά παραλείψεων στην πράξη της καταδικασμένης συντρόφου του.

Το δικαστήριο αποφάσισε να αποστείλει αντίγραφο της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ώστε να κρίνει αν ο 45χρονος φέρει ή όχι ευθύνη για την κατάληξη των σχέσεών του με τις δύο γυναίκες. Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, ο 45χρονος φέρει ευθύνη γιατί αν και γνώριζε την πρόθεση της συντρόφου του να σκοτώσει την 35χρονη πρώην σύζυγό του, όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να την αποτρέψει, αλλά αντίθετα «φέρεται να ενίσχυσε την ανθρωποκτόνο πρόθεση της κατηγορουμένης», όπως ανέφερε η εισαγγελέας.

Απολογούμενη η 30χρονη, αφού ζήτησε συγγνώμη για την πράξη της, επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα και ότι προηγήθηκε έντονος διαπληκτισμός με το θύμα.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.