30 Ιούνιος 2020, 23:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιούνιος 2020, 22:52

Θεσσαλονίκη: Τρέχοντας στο λιοπύρι «Για την Κατερίνα» και την πρόληψη του καρκίνου

  • Θεσσαλονίκη: Τρέχοντας στο λιοπύρι «Για την Κατερίνα» και την πρόληψη του καρκίνου
    (Φωτ.: «For Katerina»)

Απτόητος, κάτω από τον καυτό ήλιο, συνεχίζει να τρέχει «Για την Κατερίνα», τη σύζυγό του που πέθανε πριν από έναν χρόνο από καρκίνο, ο Αλέξανδρος Γεωργίου, ο οποίος ξεκίνησε πριν από τρεις μέρες έναν μαραθώνιο αγάπης και ευαισθητοποίησης.

Το «For Katerina» είναι ένα δρομικό γεγονός που ξεκίνησε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης και θα ολοκληρωθεί το επόμενο Σάββατο στην Κερατέα Αττικής, καλύπτοντας ουσιαστικά την πορεία της ζωής της Κατερίνας Βελονίδου, από το πατρικό της σπίτι στη Θεσσαλονίκη έως το σπίτι όπου έζησε με τον σύζυγό της και τον γιο τους στην Κερατέα.

Ο δρομέας υπεραποστάσεων Αλέξανδρος Γεωργίου θα διανύσει 573 χιλιόμετρα, τιμώντας τη μνήμη της συζύγου του και τη μνήμη εκείνων που «έφυγαν» πολεμώντας γενναία τον καρκίνο.

«Θέλει κυρίως να ευαισθητοποιήσει και να αφυπνίσει άπαντες όσον αφορά την πρόληψη του καρκίνου, μιας ασθένειας που είναι μια μάχη με το χρόνο», αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δύο από τους υποστηρικτές του Αλέξανδρου, ο Ξανθή Τσούκα και ο Κώστας Αντωνίου, οι οποίοι τον συνοδεύουν στο εγχείρημά του.

Όπως εξηγούν, ο Αλέξανδρος ξεκινά να τρέχει για 12 ώρες, από τις 5 το πρωί, με σταθμούς ανά 5 χιλιόμετρα. «Τον συνοδεύουν αποσπασματικά είτε η αδερφή της Κατερίνας, Βαλεντίνα, είτε διάφοροι άλλοι δρομείς που θέλουν να υποστηρίξουν το εγχείρημά του. Και για μας πάντως που γνωρίζαμε την Κατερίνα και τον Αλέξανδρο, είναι πολύ συγκινητική αυτή η διαδρομή», καταλήγουν.

Ο Αλέξανδρος Γεωργίου αναμένεται να τερματίσει τη διαδρομή του το απόγευμα του προσεχούς Σαββάτου, 4 Ιουλίου, στην Κερατέα.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.