30 Ιούνιος 2020, 13:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιούνιος 2020, 13:04

Θεσσαλονίκη: Προθεσμία να απολογηθεί πήρε η 26χρονη οδηγός για το θάνατο του Βούλγαρου οπαδού του Άρη

  • Θεσσαλονίκη: Προθεσμία να απολογηθεί πήρε η 26χρονη οδηγός για το θάνατο του Βούλγαρου οπαδού του Άρη
    (Φωτ.: Facebook / Botev Plovdiv)

Με ένταλμα για ανθρωποκτονία με δόλο οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα η 26χρονη οδηγός που, στις 5 Ιανουαρίου 2020, παρέσυρε με το όχημά της τον 28χρονο Βούλγαρο οπαδό της Πλόβντιβ και οπαδό του Άρη, Τόσκο Μποζατζίσκι, στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Ο δικηγόρος της Αντώνης Κουδρόγλου δήλωσε ότι η 26χρονη αρνείται την κατηγορία και λέει πως δεν κατάλαβε πώς έγινε το κακό και έφυγε από το σημείο επειδή πανικοβλήθηκε.

Τι δείχνουν τα στοιχεία
Όπως προκύπτει από την έρευνα της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης αθλητικής βίας Θεσσαλονίκης φαίνεται να προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος της και με βάση αυτά απαγγέλθηκε εναντίον της ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η πορεία του αυτοκινήτου που οδηγούσε καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Η ίδια είχε παραδοθεί τότε στις αστυνομικές Αρχές και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκατάλειψη τροχαίου.

Την ίδια ώρα η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ταυτοποίησε τα στοιχεία κι άλλων οπαδών που συμμετείχαν στην επίθεση κατά του 28χρονου και των φίλων του.

Πρόκειται για 5 Έλληνες ηλικίας 24 έως 48 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία, αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις και παράβαση του Νόμου περί όπλων.