30 Ιούνιος 2020, 16:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιούνιος 2020, 16:17

Έρχεται ο «24ος Ακριτικός Κύκλος» με εκδηλώσεις παράδοσης και πολιτισμού από τους «Ακρίτες του Πόντου» Σταυρούπολης (βίντεο)

  • Έρχεται ο «24ος Ακριτικός Κύκλος» με εκδηλώσεις παράδοσης και πολιτισμού από τους «Ακρίτες του Πόντου» Σταυρούπολης (βίντεο)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» διοργανώνει τον «24ο Ακριτικό Κύκλο». Οι εκδηλώσεις παράδοσης και πολιτισμού θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 16 έως και τη Δευτέρα 20 Ιουλίου (στις 21:00), στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά», στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι εκδηλώσεις θα γίνουν τηρώντας όλα τα μέτρα της κυβέρνησης, και με κύριο μέλημα την ασφάλεια των παρευρισκομένων.

Πλούσιο θα είναι και φέτος το πρόγραμμα του «Ακριτικού Κύκλου» που θα κρατήσει συντροφιά για ένα πενθήμερο στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. «Με την επιστροφή στην κανονικότητα, και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ο Σύλλογός μας αποφάσισε να πραγματοποιήσει τις εκδηλώσεις του "Ακριτικού Κύκλου", που εδώ και 24 χρόνια έχουν γίνει θεσμός και δίνουν πνοή παράδοσης και ψυχαγωγίας στην περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης.

»Όπως για όλους έτσι και για τον πολιτισμό τα σημερινά δεδομένα είναι πρωτόγνωρα και δύσκολα. Καλούμαστε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις των καιρών διαφυλάττοντας την υγεία όλων. Έτσι, φέτος το πρόγραμμα του "24ου Ακριτικού Κύκλου" θα διαμορφωθεί και θα εναρμονιστεί σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτείας. Κύριο μέλημά μας η υγεία και η ασφάλεια όλων.


Χορός μέχρι το πρωί στις περσινές εκδηλώσεις

»Στη διάρκεια των χρόνων ο "Ακριτικός Κύκλος" κατάφερε να συσπειρώσει ένα ολοένα αυξανόμενο κοινό σε όλες του τις δράσεις, και αποτέλεσε έναν δυνατό κρίκο στη μακραίωνη αλυσίδα της παράδοσής μας. Οι εκδηλώσεις του "24ου Ακριτικού Κύκλου" δηλώνουν μεταξύ άλλων τη δυναμική παρουσία της παράδοσής μας έστω και κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες.

»Οι φετινές εκδηλώσεις ευελπιστούμε να αφήσουν το δικό τους δυνατό πολιτιστικό αποτύπωμα» ανέφερε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος των «Ακριτών του Πόντου», Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.


Από τον 22ο Ακριτικό Κύκλο

  • Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.