30 Ιούνιος 2020, 11:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιούνιος 2020, 11:41

Θεσσαλονίκη: Φίδι σε παιδική χαρά τρόμαξε γονείς και παιδιά

  • Θεσσαλονίκη: Φίδι σε παιδική χαρά τρόμαξε γονείς και παιδιά
    (Φωτ.: voria.gr)

Έναν απρόσκλητο επισκέπτη είχε χθες παιδική χαρά στη Θεσσαλονίκη, μια αρσενική οχιά! Η θέα του φιδιού τυλιγμένου στα κάγκελα τρόμαξε τον κόσμο που αμέσως κάλεσε την Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

Το ερπετό πήρε εθελοντής από την οργάνωση Δράση για την Άγρια Ζωή και το μετάφερε σε άλλο περιβάλλον.

Ωστόσο όπως δήλωσε στο voria.gr ο ερπετολόγος Ηλίας Στραχίνης, η οχιά είχε πάει στο ίδιο σημείο και πέρυσι, μόνο που τότε είχε φύγει πριν προλάβουν να το αιχμαλωτίσουν για να το απομακρύνουν.

«Από φωτογραφίες που έλαβα πέρυσι και τις συνέκρινα με φετινές κατάλαβα ότι πρόκειται για το ίδιο φίδι», είπε ο Ηλίας Στραχίνης, καθώς όπως λέει υπάρχουν ορισμένα σημεία στο επάνω στο δέρμα του φιδιού όπως το δακτυλικό αποτύπωμα στον άνθρωπο, τα οποία και βοηθούν τους ειδικούς να ταυτοποιούν τα ερπετά.

Όσο για το πώς βρέθηκε εκεί το φίδι, εξήγησε πως «Το συγκεκριμένο φίδι βρέθηκε εκεί είτε από το ρέμα που βρίσκεται στην περιοχή, είτε μεταφέρθηκε από κάποιο αυτοκίνητο στο οποίο είχε κρυφτεί από σημείο της υπαίθρου». Επισήμανε ωστόσο πως ο καθαρισμός του ρέματος από τη βλάστηση δεν είναι ενδεδειγμένη λύση καθώς μπορεί να αυξήσει την παρουσία τρωκτικών, ερπετών και κουνουπιών.

Εκείνο όμως που απαιτείται να γίνει είναι να περιφραχτεί με συγκεκριμένο τρόπο η παιδική χαρά ώστε να αποτρέπονται τα φίδια να μπουν μέσα ή να τυλιχθούν στα κάγκελα.