29 Ιούνιος 2020, 22:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιούνιος 2020, 22:21

Την Τρίτη ο τελικός κατάλογος των χωρών στις οποίες ανοίγει τα σύνορα η Ελλάδα

  • Την Τρίτη ο τελικός κατάλογος των χωρών στις οποίες ανοίγει τα σύνορα η Ελλάδα
    Ο Κρατικός Αερολιμένας Ηρακλείου από ψηλά (φωτ.: Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας)

Αύριο μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαβουλεύσεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα οριστικοποιηθεί ο κατάλογος των χωρών από τις οποίες θα επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα. Αυτό τόνισαν σήμερα κυβερνητικές πηγές με αφορμή ερωτήματα για το τι θα ισχύσει από 1ης Ιουλίου, για αεροπορικές, ακτοπλοϊκές και οδικές μεταφορές από και προς τρίτες χώρες.

Τα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδα βρίσκονται σε ετοιμότητα καθώς από την Τετάρτη 1η Ιουλίου θα ξεκινήσουν να υποδέχονται τουρίστες από το εξωτερικό.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς επισκέφτηκε και τα 18 αεροδρόμια της χώρας προκειμένου να επιθεωρήσει την τήρηση των πρωτοκόλλων δημόσιας υγείας και τις διαδικασίες ελέγχου.

Θυμίζουμε ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προχώρησε στην έκδοση εννέα οδηγιών για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας από τη νόσο Covid-19, με δεδομένο ότι από 1η Ιουλίου ανοίγουν 41 πύλες εισόδου στη χώρα (27 αεροδρόμια, 7 χερσαία σημεία εισόδου και 7 λιμάνια). Κεντρικό μήνυμα της νέας αυτής προσπάθειας είναι: «Απολαύστε τη Διαμονή σας – Μείνετε Ασφαλείς (Enjoy your stay and stay safe)».


(Φωτ.: Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας)

Σκοπός της ενημερωτικής καμπάνιας, η οποία βρίσκεται σε απόλυτη συνάρτηση με τη βάση πληροφοριών και ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, είναι η παροχή έγκυρης ενημέρωσης, ώστε το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού να γίνει με όρους ασφάλειας για όλους, επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους στη χώρα μας. Σημειώνεται ότι σε όλες τις πύλες εισόδου θα υπάρχει σχετική σήμανση με οδηγίες, ενώ θα μοιράζεται και έντυπο ενημερωτικό υλικό.