29 Ιούνιος 2020, 13:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιούνιος 2020, 13:22

«Το κόκκινο ποτάμι»: Πλάνα από τα γυρίσματα του τελευταίου επεισοδίου – Έπεσε η αυλαία της επιτυχημένης σειράς (βίντεο)

  • «Το κόκκινο ποτάμι»: Πλάνα από τα γυρίσματα του τελευταίου επεισοδίου – Έπεσε η αυλαία της επιτυχημένης σειράς (βίντεο)
    (Φωτ.: Open TV)

Σε φορτισμένο κλίμα, με συναισθήματα χαράς αλλά και πολλή συγκίνηση γυρίστηκε το τελευταίο επεισόδιο της σειράς «Το κόκκινο ποτάμι» που σκηνοθέτησε ο Μανούσος Μανουσάκης. Το σίριαλ εποχής ξεδίπλωσε τα τραγικά γεγονότα της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού και γνώρισε τεράστια επιτυχία, κερδίζοντας την καρδιά του τηλεοπτικού κοινού.

Συγκλονιστικό αναμένεται το τελευταίο επεισόδιο.

Η εκπομπή του Open «Τώρα ό,τι συμβαίνει» παρουσίασε αποκλειστικά πλάνα από το τελευταίο γύρισμα της σειράς, με τον Μανούσο Μανουσάκη και τους συντελεστές να την... αποχαιρετούν συγκινημένοι.

«Αποτυπώσαμε ό,τι μπορούσε να αποτυπωθεί και ό,τι μπορούσε ο τηλεθεατής να ανεχθεί. Γιατί αυτά που έγιναν και οι φρικαλεότητες ήταν πολύ πιο ακραίες από αυτά που εμείς επιλέξαμε να καταγράψουμε. Ήταν πράγματα που δεν μπορούσαμε να τα καταγράψουμε. Εγκλήματα που δεν τιμωρούνται, επαναλαμβάνονται. Για να μην επαναληφθεί γενοκτονία στον κόσμο, αυτή η Γενοκτονία πρέπει να τιμωρηθεί, τώρα τουλάχιστον μόνο με την αναγνώριση, αυτό είναι το μόνο όπλο που έχουμε, ώστε αυτό να είναι η τιμωρία αυτών που την εκτέλεσαν» ανέφερε ο σκηνοθέτης στην κάμερα της εκπομπής.


Φωτογραφία από το τελευταίο γύρισμα της σειράς (φωτ.: Instagram / «Το κόκκινο ποτάμι»)

Η Αναστασία Παντούση, η οποία υποδύεται την Ιφιγένεια, μίλησε στην κάμερα και με δάκρυα στα μάτια δήλωσε συγκινημένη με το φινάλε. «Πιστέψαμε στον Μίλτο και την Ιφιγένεια, και όσο περίεργο και ρομαντικό και αν ακουστεί, μέχρι τελευταία στιγμή πιστεύουμε ότι μας έβλεπαν από εκεί πάνω και ότι τελειώσαμε την ιστορία τους».

«Κάναμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Είμαστε σίγουροι γι' αυτό, δεν έχει ξαναγίνει αυτό που κάναμε, και συγχαρητήρια σε όλους. Σας ευχαριστώ όλους πολύ» είπε ο Μ. Μανουσάκης ολοκληρώνοντας τα γυρίσματα της επιτυχημένης σειράς.


(Φωτ.: Open TV)