17 Μάιος 2014, 11:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:15

Η ιστορική βιβλιοθήκη της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας άνοιξε τις πύλες της

  • Η ιστορική βιβλιοθήκη της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας άνοιξε τις πύλες της

Την πρώτη ανεπίσημη γνωριμία τους με τον χώρο που θα στεγάζει πλέον την ιστορική βιβλιοθήκη της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας είχαν να κάνουν όσοι βρέθηκαν στο διατηρητέο κτίριο «ΤΟΥΡΠΑΛΗ» .

Ανήμερα των εκδηλώσεων για την γενοκτονία του ποντικού Ελληνισμού η Εύξεινος Λέσχη Νάουσας «άνοιξε τις πύλες» του διατηρητέου κτιρίου «ΤΟΥΡΠΑΛΗ» για να υποδεχτεί την έκθεσης της κ. Λένας Σαββίδου με θέμα «ΑΝΕΣΠΕΡΟΣ ΠΕΤΡΑ». Ένα φωτογραφικό άκουσμα της μυστικής φωνής της πέτρας (Παναγία Σουμελά) στο διατηρητέο κτίριο «ΤΟΥΡΠΑΛΗ» , όπου θα στεγασθεί η ιστορική Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρούπολης 50 χρόνια μετά από την ίδρυσή της, κατόπιν παραχώρησης του κτιρίου για τον σκοπό αυτό από τον Δήμο Νάουσας.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον δήμαρχο Νάουσας κ. Καραμπατζό, τον ευρωβουλευτή κ. Γιώργο Χατζημαρκάκη, τον αντιπρόεδρο του Ιδρύματος Παναγία Σουμελά κ. Ιωακειμίδης και τον πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας κ. Φανιάδη.
Ακολούθησε επιστροφή - επανενσωμάτωση  παλαίτυπου της ιστορικής συλλογής στην Βιβλιοθήκης και ομιλία από τον κ. Ταξίδη Ευστάθιο εκπαιδευτικό δημοσιογράφο  με θέμα :  «Μαρτύρων και Ηρώων του Πόντου Εγκώμιο». Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του κειμένου...

Πηγή: inaoussa.gr

Gallery