29 Ιούνιος 2020, 09:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιούνιος 2020, 09:32

3ο διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Έρευνα Μικρασιατικής Γενεαλογίας και Ιστορίας»

  • 3ο διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Έρευνα Μικρασιατικής Γενεαλογίας και Ιστορίας»
    Ο προσφυγικός οικισμός Ταταυλιανά στα Πετράλωνα (φωτ.: Συλλογή Π. Πουλίδη / Αρχείο ΕΡΤ)

Τα μυστικά της έρευνας για την ιχνηλάτηση της μικρασιατικής γενεαλογίας και ιστορίας θα μοιραστεί ο Τάσος Κακλαμάνης από την Εταιρεία Ιστορικών Ερευνών «ΛΥΚΙΑ», στο 3ο ONLINE Σεμινάριο που διοργανώνει το Δίκτυο Μικρασιάτης, την Κυριακή 5 Ιουλίου, στις 20:00, με θέμα: Έρευνα Μικρασιατικής Γενεαλογίας και Ιστορίας – Πρακτικός Οδηγός για Οικογένειες και Συλλόγους.

Ο εισηγητής του διαδικτυακού σεμιναρίου θα παρουσιάσει τις κύριες πηγές έρευνας για Μικρασιάτες και μικρασιατικούς φορείς προκειμένου να αποκτήσουν εργαλεία ώστε να συγκεντρώσουν ευκολότερα στοιχεία για την ιστορία και τη γενεαλογία της οικογένειάς τους ή της μικρασιατικής κοινότητας που εκπροσωπούν.

«Η αναζήτηση της ρίζας και του Μικρασιατικού μας Πολιτισμού δεν είναι χόμπι και δεν μπορεί να περιμένει, γιατί είναι από τις ύψιστες μορφές χρέους που υπερβαίνει τις καθημερινές μας προτεραιότητες. Πρέπει να γίνει χτες, σήμερα, τώρα. Όπως αναφέρει ένας μεγάλος μας ποιητής, ”Μικρές καθημερινές αναβολές, κρύβουν μέσα τους την αιώνια ματαίωση…» δήλωσε ο Τάσος Κακλαμάνης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή με το email του, αρκεί στο «Θέμα» να αναγράψουν «Εγγραφή Σεμιναρίου Μικρασιατική Γενεαλογία» και στην περίληψη το ονοματεπώνυμό τος, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, προαιρετικά εάν εκπροσωπούν φορέα ή σύλλογο.

Το email αποστέλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση diktyomikrasiatis@gmail.com μέχρι την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020.

Το λινκ παρακολούθησης του σεμιναρίου και οδηγίες σύνδεσης μέσω της πλατφόρμας zoom θα σταλούν 30 λεπτά πριν την έναρξη.