16 Μάιος 2014, 17:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:15

Εκλογές 2014: Με τι καιρό θα ψηφίσουμε;

  • Καύσωνας: Έρχονται και πάλι 40άρια – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Εκλογές 2014: Με τι καιρό θα ψηφίσουμε;

Βελτιωμένος θα ειναι το Σάββατο ο καιρός σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες καθώς το μαϊστράλι που μας ταλαιπώρησε τόσο πολύ με την έντασή του και κυρίως με την ψύχρα του, αρχίζει και εξασθενεί. Την ημέρα των εκλογών τα πράγματα από άποψη καιρού θα είναι ακόμη καλύτερα καθώς λιγοστεύουν οι βροχές και ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο

Περιμένουμε ουσιαστικά άστατο καιρό με λίγες νεφώσεις στην αρχή αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο οι νεφώσεις θα πυκνώσουν οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι έντονες. Το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα νότια πελάγη εως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 8 εως 21εναν βαθμούς, στα κεντρικά από 9 εως 23 βαθμούς, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 14 εως 22 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά αίθριο ουρανό αλλά το μεσημέρι θα συννεφιάσει κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν απο δυτικές - νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 11 εως 23 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν οποτε θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 10 εως 21εναν βαθμούς κελσίου.

Με τι καιρό θα ψηφίσουμε την Κυριακή

Περιμένουμε καλό καιρό το πρωί αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που παροδικά στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικές τοπικές μπόρες κυρίως στις ορεινές περιοχές. Η ορατότητα θα εινα περιορισμένη το πρωί στα δυτικά και βόρεια της χώρας ενώ οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη τοπικά εως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 8 εως 23 βαθμούς, στα κεντρικά από 10 εως 25 με 26 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί από 14 εως 24 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττικη το πρωί περιμένουμε λιακάδα με λίγα σύννεφα το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 2 με 3 μποφόρ και στα ανοιχτά του νομού εως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 εως 25 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 11 εως 22 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός της κάλπης σε 7 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας:

- Στο Ηράκλειο περιμένουμε λίγα σύννεφα που κυρίως προς τον Ψηλορείτη θα πυκνώσουν το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 εως 22 βαθμούς κελσίου.
- Στην Πάτρα περιμένουμε λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 εως 22 βαθμούς κελσίου.
- Στην Κέρκυρα περιμένουμε νεφώσεις που τοπικά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 εως 21εναν βαθμούς κελσίου.
- Στη Λάρισα περιμένουμε νεφώσεις που το μεσημέρι και απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί το πολύ 2 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 11 εως 25 βαθμούς κελσίου.
- Στη Νάξο περιμένουμε αίθριο καιρο το πρωί αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 εως 21εναν βαθμούς κελσίου.
- Στην Αλεξανδρούπολη περιμένουμε λιακάδα το πρωί και λίγα σύννεφα το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 εως 22 βαθμούς κελσίου.
- Στα Ιωάννινα περιμένουμε αραιές νεφώσεις το πρωί που θα πυκνώσουν το μεσημέρι και το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 6 εως 21εναν βαθμούς κελσίου.

Με τι καιρό θα επιστρέψουν οι ψηφοφόροι

Τη Δευτέρα περιμένουμε αραιές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα που παροδικά θα πυκνώσουν και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες στα ηπειρωτικά και κυρίως στις ορεινότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, όμως στα νότια πελάγη και κυρίως στη θάλασσα της Ρόδου και στο Καστελλοριζο θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 12 εως 24 βαθμούς, στα κεντρικά από 11 εως 27 με 28 βαθμούς ενώ στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 14 εως 26 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 2 με 3 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 13 εως 26 βαθμους κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν το μεσημέρι και το απογευμα στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 11 εως 24 βαθμούς κελσίου.

Πηγή: newsit.gr