27 Ιούνιος 2020, 08:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιούνιος 2020, 07:34

Αίθριος καιρός σήμερα – Βοριάδες έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο

  • Αίθριος καιρός σήμερα – Βοριάδες έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / PIXEL / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπει γενικά αίθριο καιρό για σήμερα, Σάββατο 27 Ιουνίου. Ωστόσο, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Στην Αττική, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου (η μέγιστη στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται και στη Θεσσαλονίκη. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα γύρω ορεινά. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Θρακικό τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά της Ηπείρου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, βαθμιαία βορειοδυτικοί έως 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη βόρεια Κρήτη μέχρι το απόγευμα. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου (στη νότια Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη).

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.