26 Ιούνιος 2020, 18:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιούνιος 2020, 18:04

Δριμεία επίθεση ΑΕΚ σε Αυγενάκη για την τροπολογία που τη «φωτογραφίζει»

  • Δριμεία επίθεση ΑΕΚ σε Αυγενάκη για την τροπολογία που τη «φωτογραφίζει»
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Σκληρή απάντηση από την ΠΑΕ ΑΕΚ στον Λευτέρη Αυγενάκη σχετικά με την τροπολογία που κατέθεσε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή, η οποία περιέχει ρύθμιση σχετικά με τα κωλύματα των αθλητικών παραγόντων που έχουν μετοχική σχέση με τον ΟΠΑΠ. Η διάταξη (διαβάστε εδώ) ενσωματώθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα συζητηθεί τη Δευτέρα.

Στην Ένωση θεωρούν πως στόχος της συγκεκριμένης διάταξης αποτελεί η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, ωστόσο, όπως λένε, δεν την αγγίζει.

Πηγές από την ΑΕΚ τονίζουν ότι δεν υπάρχει ζήτημα, καθώς ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν είχε και δεν έχει διοικητική θέση, ούτε μετοχές. Ωστόσο, υπάρχει έντονη η πεποίθηση ότι υπάρχει μεθόδευση και θεωρείται «αστεία» η αιτιολόγηση με βάση την έκθεση Magglingen/Macolin, η οποία όμως δεν καθορίζει τα ποσοστά που μπορεί να έχει κάποιος σε στοιχηματική εταιρεία όταν ασκεί διοίκηση σε σωματείο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Για μία ακόμα φορά ο υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, δεν διστάζει να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο και να επιβεβαιώσει τα συμφέροντα τα οποία εξυπηρετεί σε όλη τη διάρκεια της μέχρι σήμερα θητείας του, επιχειρώντας ξεκάθαρα στην τροπολογία –την οποία με την υπογραφή του κατέθεσε– για τα κωλύματα των αθλητικών παραγόντων, να δημιουργήσει πρόβλημα στην ΑΕΚ.

Όσο κι αν οι προσπάθειές του για μία ακόμα φορά θα πέσουν στο κενό (και επί της ουσίας το μόνο που πετυχαίνει είναι η δημιουργία εντυπώσεων και η καλλιέργεια πλαστών επιχειρημάτων σε συγκεκριμένους ανταγωνιστές μας στο άμεσο μέλλον, αφού την ΑΕΚ δεν μπορεί καν να την ακουμπήσει), η μεθόδευσή του δεν παύει να είναι ενδεικτική των προθέσεών του να δημιουργεί σε μόνιμη βάση προσκόμματα και εμπόδια σε βάρος της ομάδας μας.

Η τακτική Αυγενάκη είναι το λιγότερο επικίνδυνη, και το τελευταίο που θα επιθυμούσαμε θα ήταν –για μία ακόμα φορά–, να εκθέσει την ελληνική κυβέρνηση για ιδιοτελείς του σκοπούς και χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος.

Καλούμε τον υπουργό να παραιτηθεί άμεσα από την ύποπτη μεθόδευση να περάσει τροπολογία για τα κωλύματα των αθλητικών παραγόντων μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης (μην τολμώντας για προφανείς λόγους να το πράξει μέσω του υπουργείου Πολιτισμού), να αποσύρει τη φωτογραφική του διάταξη και να αντιληφθεί –έστω και την ύστατη ώρα– ότι είναι υφυπουργός αρμόδιος για ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό και όχι υπηρέτης συμφερόντων, νοθεύοντας συστηματικά τον επιχειρηματικό και ποδοσφαιρικό ανταγωνισμό.