26 Ιούνιος 2020, 22:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιούνιος 2020, 22:26

Bazaar βιβλίου για φιλανθρωπικό σκοπό από τη «Μαύρη Θάλασσα»

  • Bazaar βιβλίου για φιλανθρωπικό σκοπό από τη «Μαύρη Θάλασσα»
    (Φωτ.: Ένωση Ποντίων Ν. Σμύρνης - Αγ. Δημητρίου - Δάφνης «Η Μαύρη Θάλασσα»)

Εκδήλωση τέχνης με βιβλία και μουσική διοργάνωσε στον εξωτερικό της χώρο η Ένωση Ποντίων Ν. Σμύρνης - Αγ. Δημητρίου - Δάφνης «Η Μαύρη Θάλασσα», το απόγευμα της Κυριακής 21 Ιουνίου. Το ΔΣ του σωματείου πήρε την απόφαση να διοργανώσει ένα μικρό παζάρι με βιβλία από τη βιβλιοθήκη του έναντι συμβολικής τιμής, με τα έσοδα να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Από τη μικρή γιορτή δεν θα μπορούσαν να λείπουν η μουσική και κεράσματα που μοιράστηκαν σε όλους.

«Τους τελευταίους μήνες, καθώς ο χορός έλειπε από τη ζωή μας, αποφασίσαμε να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους για να συνεχίσουμε το έργο του συλλόγου μας και να βρούμε τρόπους ώστε όλοι να μείνουμε σε επαφή με την ποντιακή παράδοση.

»Ως εκ τούτου, προχωρήσαμε σε ανανέωση της δανειστικής μας βιβλιοθήκης η οποία αριθμεί πάνω από 1.000 βιβλία ιστορικού και λαογραφικού περιεχομένου, λογοτεχνικά και μυθιστορηματικά έργα, καθώς και συλλογές από εγκυκλοπαίδειες» αναφέρεται στην ανακοίνωση του σωματείου.

Κάποια από αυτά τα βιβλία και εγκυκλοπαίδειες θα δοθούν ως δωρεά σε σχολεία ώστε η νέα γενιά να ενημερωθεί για τον ποντιακό ελληνισμό, ενώ κάποια άλλα δόθηκαν στο παζάρι σε συμβολικές τιμές. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα πάνε όπως πάντα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. «Όπως γνωρίζετε, συνεχώς συγκεντρώνουμε ρούχα και τρόφιμα τα οποία διαθέτουμε σε οικογένειες που ξέρουμε ότι έχουν ανάγκη. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς θεωρούμε ότι ακόμη και το πιο μικρό ποσό είναι σημαντικό για να βοηθήσουμε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη» τονίζεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης.

  • Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν το έργο της Ένωσης δωρίζοντας βιβλία για το αρχείο του σωματείου ή να ενημερώσουν για οικογένειες που βρίσκονται σε δυσμενή θέση, αρκεί να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 6934405709 (Έλενα Τσιμαχίδου) ή στη σελίδα της «Μαύρης Θάλασσας» στο facebook.