26 Ιούνιος 2020, 11:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιούνιος 2020, 11:15

«Σύννεφο σκόνης - Γκοτζίλα» από την έρημο της Σαχάρας στη Νοτιοανατολική Ακτή των ΗΠΑ (βίντεο)

  • (Βίντεο: WSOCTV9)

Ένα μεγάλο σύννεφο σκόνης από την έρημο της Σαχάρας θα κινηθεί πάνω από τη Νοτιοανατολική Ακτή των ΗΠΑ το σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, καλύπτοντας την περιοχή με μια καφέ ομίχλη, αλλά και μεγαλώνοντας την ανησυχία για τα ζητήματα υγείας στις περιοχές όπου η κατάσταση από την υγειονομική κρίση του κορονοϊού επιδεινώνεται.

Το σύννεφο σκόνης έχει μήκος 5.600 χιλιομέτρων και έχει ονομαστεί «σύννεφο σκόνης - Γκοτζίλα», ενώ διήνυσε απόσταση 8.047 χιλιομέτρων από τη βόρεια Αφρική πριν φτάσει στην περιοχή των ΗΠΑ από τα δυτικά της Φλόριντα μέχρι το Τέξας, και στη Βόρεια Καρολίνα μέσω του Άρκανσο, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS).

«Είναι πραγματικά ένα ξηρό στρώμα αέρα που περιέχει κόκκους σκόνης και παρατηρείται κάθε καλοκαίρι», δήλωσε ο Πάτρικ Μλοντ, μετεωρολόγος της NWS. «Μερικά τμήματα από το σύννεφο αυτό περιέχουν περισσότερη σκόνη και τώρα αναμένουμε ένα πολύ μεγάλο σύννεφο σκόνης στην ακτογραμμή του Κόλπου», είπε, σχολιάζοντας την πορεία του νέφους από τον Κόλπο του Μεξικού.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν.Χ.