26 Ιούνιος 2020, 08:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιούνιος 2020, 08:15

Καιρός σήμερα: Η θερμοκρασία επανέρχεται στα κανονικά για την εποχή επίπεδα

  • Καιρός σήμερα: Η θερμοκρασία επανέρχεται στα κανονικά για την εποχή επίπεδα
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπει γενικά αίθριο καιρό για σήμερα, στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ωστόσο, θα υπάρξουν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά και τα βόρεια. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου (η μέγιστη στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα γύρω ορεινά. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπονται για τις περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Ωστόσο, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, και πιθανόν στα ορεινά της Μακεδονίας τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Θρακικό τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 31 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά ορεινά πρόσκαιρες νεφώσεις, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου (στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας μέχρι το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλίας και της ανατολικής Πελοποννήσου, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά, όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Πρόσκαιρες νεφώσεις πιθανόν να εκδηλωθούν στη βόρεια Κρήτη, με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου (στη νότια Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη).

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).