26 Ιούνιος 2020, 00:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιούνιος 2020, 23:59

ΣΥΡΙΖΑ: Ισοπεδώνεται η θεωρία περί σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Άλκης Κωνσταντινίδης)

Για απόφαση «κόλαφο» των αμερικανικών αρχών «που ισοπεδώνει όλη την προπαγάνδα περί σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει τα εξής: «Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τις αμερικανικές αρχές, η Novartis συμφώνησε να πληρώσει 340 εκατ. ευρώ σε συμβιβασμό με το αμερικανικό Δημόσιο, από τα οποία τα 310 αφορούν αποκλειστικά και μόνο την παράνομη δραστηριότητα της στην Ελλάδα, παραδεχόμενη πως διέφθειρε αξιωματούχους για να επηρεάσει τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και υγειονομικών υπηρεσιών την περίοδο 2012-2015, δηλαδή την περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά.

»Πρόκειται για απόφαση-κόλαφο που ισοπεδώνει όλη την προπαγάνδα περί σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis. Αναμένουμε να δούμε πώς θα σχολιάσει τώρα την παραδοχή της ίδιας της Novartis ο κ. Μητσοτάκης. Ίσως έτσι να εξηγείται η απόφαση του να ρίξει τώρα στην αρένα το παρακράτος των παράνομων ηχογραφήσεων, λίγες μέρες πριν δημοσιοποιηθεί η απόφαση αυτή που του ήταν ήδη γνωστή...».