26 Ιούνιος 2020, 08:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιούνιος 2020, 07:46

Πανελλαδικές 2020: Πέφτει αυλαία σήμερα για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων

  • Πανελλαδικές 2020: Πέφτει αυλαία σήμερα για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Σε Χημεία, Οικονομία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) της χώρας. Με αυτά τα βασικά μαθήματα Ομάδας Προσανατολισμού πέφτει η αυλαία των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψηφίους των ΓΕΛ.

Στη συνέχεια, από την 1η έως και τις 10 Ιουλίου, τη σκυτάλη θα πάρουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων για τους υποψηφίους των ΓΕΛ (και των Επαγγελματικών Λυκείων), οι οποίοι έχουν δηλώσει εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το τρέχον έτος σε Σχολή ή Τμήμα όπου απαιτείται εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα.

Αναλυτικότερα, σήμερα, Παρασκευή 26 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, που έχουν επιλέξει το νέο σύστημα Πανελλαδικών, θα εξεταστούν στο μάθημα της Χημείας (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και στο μάθημα της Οικονομίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, που έχουν επιλέξει το παλαιό σύστημα, θα εξεταστούν επίσης στη Χημεία (Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.