25 Ιούνιος 2020, 15:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιούνιος 2020, 14:48

Ανησυχία ΠΟΥ για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ευρώπη

  • Ανησυχία ΠΟΥ για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ευρώπη
    (Φωτ.: EPA / Ciro Fusco)

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού παρουσιάζει ξανά αύξηση στην Ευρώπη, προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα συστήματα υγείας των χωρών –που ήδη δέχονται πιέσεις–, σε περίπτωση που δεν τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, στην Ευρώπη καταγράφονται καθημερινά σχεδόν 20.000 νέα κρούσματα και περισσότεροι από 700 θάνατοι.

«Την προηγούμενη εβδομάδα παρατηρήθηκε στην Ευρώπη αύξηση του εβδομαδιαίου αριθμού των νέων κρουσμάτων. Για πρώτη φορά εδώ και μήνες, 30 χώρες είδαν να αυξάνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων», επεσήμανε ο διευθυντής του ΠΟΥ αρμόδιος για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε, στη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου από την Κοπεγχάγη.

Αύξηση χρηματοδότησης από Γαλλία και Γερμανία
Στο μεταξύ, Παρίσι και Βερολίνο εξέφρασαν σήμερα τη στήριξή τους προς τον ΠΟΥ στη μάχη του κατά της πανδημίας, με τη Γερμανία να ανακοινώνει ότι φέτος θα συνεισφέρει με περίπου μισό δισεκατομμύριο ευρώ.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεεσούς, που συμμετείχε σε συνέντευξη Τύπου από τη Γενεύη, δήλωσε ότι ο Οργανισμός, που δέχεται σφοδρές επικρίσεις από τις ΗΠΑ για τον τρόπο που διαχειρίζεται την πανδημία, λαμβάνει όση πολιτική και οικονομική στήριξη χρειάζεται.

Περισσότεροι από 9,44 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό και 481.672 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.