16 Μάιος 2014, 10:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:15

Τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο καλωσορίζει στην Γερμανία η Ομοσπονδία Συλλόγων Ποντίων Ευρώπης

  • Τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο καλωσορίζει στην Γερμανία η Ομοσπονδία Συλλόγων Ποντίων Ευρώπης

Τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο καλωσορίζει στην Γερμανία η Ομοσπονδία Συλλόγων Ποντίων Ευρώπης. Δεκαήμερη περιοδεία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίος στη Γερμανία πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Μητρόπολης Γερμανίας.

Ο Ποντιακός Ελληνισμός της Γερμανίας σας υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, ως πνευματικό ηγέτη της Ορθοδοξίας και Οικουμενικό Πατριάρχη με την κρυστάλλινη σκέψη και τον διαυγή λόγο. Σας υποδέχεται με ευλάβεια και αισιοδοξία γιατί το Οικουμενικό Πατριαρχείο ευρίσκοντας έκφραση στο πρόσωπό Σας έχει κληθεί να εκφράσει την ενότητα και παγκοσμιότητα της Ορθοδοξίας και του Ελληχριστιανικού πνεύματος, πέρα απο κάθε ιστορική,τοπική, χρονική η εθνική οριοθέτηση, να πρευσβεύει μία πίστη που εδράζεται στην αγάπη προς τον πλησίον την κατανόηση, την ελπίδα, την ομόνοια, και να καταδείξει την επικαιρότητα των μηνυμάτων της Χριστιανοσύνης.

Γνωρίζοντας τον αγώνα Σας για την διάδοση και επικράτηση των αιωνίων και πανανθρώπινων αξιών της Ορθοδοξίας,Ο Ποντιακός Ελληνισμός προσβλέπει σε Σας, τον πνευματικό ηγέτη που συμπαρίσταται στην αποκατάσταση των δικαίων του Aγιοτόκου και μαρτυρικού Πόντου και των αλησμόνητων πατρίδων.
Καλώς Ορίσατε

Ο Πρόεδρος
Ηλίας T. Μαυρίδης

Ο Γεν. Γραμματέας
Αναστάσιος Γ. Σιδηρόπουλος