25 Ιούνιος 2020, 20:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιούνιος 2020, 19:59

«Το κόκκινο ποτάμι»: Η Ιφιγένεια ταΐζει με αίμα το μωρό της (βίντεο)

  • «Το κόκκινο ποτάμι»: Η Ιφιγένεια ταΐζει με αίμα το μωρό της (βίντεο)
    (Φωτ.: Open TV)

Συγκλονιστικό θα είναι το επεισόδιο της σειράς του Open «Το κόκκινο ποτάμι» την Κυριακή 28 Ιουνίου, στις 22:00.

Η Βασιλική θα αποβάλει, ενώ η Ιφιγένεια ταΐζει το μωρό της με αίμα.

Την ώρα που ο Μίλτος μάταια προσπαθεί να αποδείξει ότι έχει φυλακιστεί άδικα, αφού σε καμία περίπτωση δεν είναι εχθρός της επανάστασης, η Ιφιγένεια με το μωρό, τη Σοφία και τη Μελικέ κρύβονται στην ύπαιθρο. Οι ελπίδες να τους βοηθήσει ο Ρώσος διοικητής εξανεμίζονται όταν τον βλέπουν αιχμάλωτο στα χέρια των επαναστατών. Καταλαβαίνοντας ότι δεν μπορούν να στηριχθούν σε κανέναν, παίρνουν την απόφαση να πάρουν το δρόμο για την Αμισό.

Εκείνο που δεν γνωρίζουν είναι πως ο Ονούρ Ασλάν θεωρείται υπαίτιος για τις ήττες και αντικαθίσταται από τον Μουσταφά Κεμάλ. Ο τελευταίος προτείνει, τώρα που αποχωρούν οι Ρώσοι, να ενοχοποιήσουν τους χριστιανούς με απώτερο σκοπό να απαλλαγούν από τους Έλληνες και τους Αρμενίους.

Σύντομα το κλάμα του μωρού τραβά την προσοχή και οι τρεις γυναίκες συλλαμβάνονται από μια ομάδα στρατιωτών με αρχηγό τον Μουράτ, που οδηγούν χριστιανούς στο Ερζερούμ. Η Ιφιγένεια, η Σοφία και η Μελικέ ακολουθούν αιχμάλωτες το καραβάνι, κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Ο Μουράτ απαγορεύει στους αιχμαλώτους να σταματάνε για νερό, και οι Τούρκοι σκοτώνουν όποιον δεν υπακούει. Η Ιφιγένεια είναι απεγνωσμένη καθώς δεν έχει γάλα να ταΐσει το μωρό και δεν μπορεί να βρει τροφή.

Η Σοφία και η Μελικέ σαστισμένες την κοιτούν να δαγκώνει το χέρι της και να δίνει στο μωρό να πιει από το αίμα της. Εν τω μεταξύ, στην Αμισό η ανησυχία των Ελλήνων μεγαλώνει. Συνειδητοποιούν ότι η πτώση του τσάρου και η αποχώρηση των Ρώσων θα τους αφήσει στο έλεος των Τούρκων. Πολύ γρήγορα οι φόβοι τους αποδεικνύονται αληθινοί.

Οι Τούρκοι δεν κρατιούνται, νιώθουν ότι ήρθε η ώρα να εξοντώσουν τους χριστιανούς. Σύντομα οι επιθέσεις ξεκινούν. Μόλις ο Μουσταφά βλέπει στο δρόμο τη Βασιλική, την κυνηγά. Στη συνέχεια μπαίνει με τη βία στο σπίτι της, ψάχνει τον Θέμη και προσπαθεί να την βιάσει ξανά. Η Ευγενία χωρίς δισταγμό μπαίνει στη μέση.

Στην πάλη που ακολουθεί, η Βασιλική αρπάζει ένα όπλο και τον σημαδεύει, χωρίς όμως να τραβήξει τη σκανδάλη. Ο Μουσταφά φεύγει τρέχοντας και κατηγορεί την οικογένεια Παυλίδη ότι πήγαν να τον σκοτώσουν. Ο Θέμης, που φτάνει στο σπίτι, μαθαίνει τα καθέκαστα και χωρίς να χάσει καιρό τους βάζει στο κάρο για να φύγουν από την πόλη όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.


(Φωτ.: Open TV)

Η ταλαιπωρημένη από τις κακουχίες Βασιλική αποβάλλει, ενώ η Ευγενία πέφτει από το κάρο και χτυπάει. Ο Ονούρ την καταδιώκει, αλλά εκείνη βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι της Σωτηρίας. Και ενώ ο Θέμης αποφασίζει να επιστρέψει για να την σώσει, οι Τούρκοι τοποθετούν όπλα μέσα στην εκκλησία της Αμισού προκειμένου να κατηγορήσουν τους χριστιανούς ότι έχουν οπλισμό.

Στη συνέχεια στρέφουν το μένος τους ενάντια στον Θεόκλητο. Εισβάλλουν στο σπίτι του, το λεηλατούν, και αυτόν τον συλλαμβάνουν ως ένοχο. Πίσω στη φυλακή, ο Μίλτος πληροφορείται ότι θα αποφυλακιστεί καθώς ο Ζαχάρωφ αποδεικνύεται χρήσιμος και στη νέα κατάσταση. Του προτείνουν να πάει στο Παρίσι, αλλά ο Μίλτος αρνείται. Είναι αποφασισμένος να μείνει και να αναζητήσει την Ιφιγένεια και το μωρό.