25 Ιούνιος 2020, 12:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιούνιος 2020, 11:58

Με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας το 3ο Αντάμωμα Νεολαίας Σανταίων

  • Με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας το 3ο Αντάμωμα Νεολαίας Σανταίων
    Από το 2ο Αντάμωμα, με τον Δημήτρη Πιπερίδη (φωτ.: Εβελίνα Νικολαΐδου)

Για τρίτη χρονιά φέτος διοργανώνεται το Αντάμωμα Νεολαίας Σανταίων, που θα πραγματοποιηθεί στην Καστανιά Ημαθίας το τριήμερο 31 Ιουλίου, 1 και 2 Αυγούστου. Η εκδήλωση, όπως όλα δείχνουν, τείνει να γίνει θεσμός. «Σκοπός των ανταμωμάτων της Νεολαίας Σανταίων είναι η γνωριμία και η σύσφιγξη των σχέσεων των νέων, έχοντας ως σημείο αναφοράς την κοινή καταγωγή τους από την Επτάκωμο Σάντα» ανέφερε στο pontos-news.gr η Ελίνα Μυστακίδη, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των συμμετεχόντων.

«Έχουν προβλεφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας. Η διεξαγωγή του Ανταμώματος θα γίνει βάσει των υγειονομικών κανόνων που ισχύουν. Έτσι, θα γίνει χρήση αντισηπτικών και μασκών, και τήρηση των αποστάσεων όπου αυτό είναι απαραίτητο, ενώ θα υπάρξει και όριο συμμετοχών. Η διαμονή στο Προσκοπικό Κέντρο Καστανιάς θα γίνει βάσει των οδηγιών που έχουν δοθεί από τον αρμόδιο φορέα, δηλαδή έως 5 άτομα σε κάθε αντίσκηνο.

»Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρόνια για εμάς, όπως και για όλους, λόγω της πανδημίας. Ο σχεδιασμός και η οργάνωση μας δυσκόλεψε αρκετά, συναντήσαμε πολλά εμπόδια, αλλά πιστεύω ότι τα καταφέραμε. Το μόνο που μένει είναι να μας αγκαλιάσει η σανταίικη και μη νεολαία και να έρθει στο Αντάμωμα, να στηρίξει την προσπάθεια που γίνεται από τα μέλη της Οργανωτικής με μηδενικούς σχεδόν πόρους» συμπληρώνει.

Σύμφωνα με την Ελ. Μυστακίδη, το πρόγραμμα θα είναι όπως πάντα πλούσιο και επιμορφωτικό. Θα διεξαχθούν ομιλίες που θα καλύψουν θέματα σχετικά με τη Σάντα του Πόντου: «Συγκεκριμένα, έχουν προσκληθεί τρεις ομιλητές οι οποίοι θα αναφερθούν σε γλωσσικά και λαογραφικά ζητήματα», τονίζει.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθεί προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά, ενώ από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τα ποντιακά γλέντια που θα διασκεδάσουν τους νέους.


Στιγμιότυπο από το περσινό Αντάμωμα στο μνημείο του Ευκλείδη Κουρτίδη (φωτ.: Εβελίνα Νικολαΐδου)

Το Αντάμωμα μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι νέοι ηλικίας μέχρι 35 ετών με καταγωγή κυρίως από τη Σάντα, χωρίς φυσικά αυτό να είναι δεσμευτικό. Οι ενδιαφερόμενοι ωστόσο θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής.