25 Ιούνιος 2020, 10:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιούνιος 2020, 09:38

Στην Κύπρο ο Μπορέλ, με το βλέμμα στις τουρκικές προκλήσεις

  • Στην Κύπρο ο Μπορέλ, με το βλέμμα στις τουρκικές προκλήσεις
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Από την Αθήνα στη Λευκωσία ο Ζοζέπ Μπορέλ, για διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο. Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ και αντιπρόεδρος της Κομισιόν θα συναντηθεί σήμερα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, με τον οποίο αναμένεται να συζητήσουν τις τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, τις σχέσεις της ΕΕ με την Άγκυρα, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση θα υπάρξουν διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών του υπουργείου Εξωτερικών και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης. Επίσης, ο Ζοζέπ Μπορέλ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη.

Μήνυμα στην Άγκυρα από την Αθήνα
Αποφασισμένοι να προστατεύσουν τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα έναντι των απειλών της Τουρκίας δήλωσαν χθες από την Αθήνα οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Ζοζέπ Μπορέλ. Η συνάντηση στο Μαξίμου έγινε σε θερμό κλίμα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, και τονίστηκε για μία ακόμα φορά ότι η στήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα θα είναι διαρκής.

Ο ύπατος εκπρόσωπος το πρωί της Τετάρτης επισκέφθηκε μαζί με τον Νίκο Δένδια τις Καστανιές του Έβρου.