25 Ιούνιος 2020, 08:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιούνιος 2020, 08:16

Στο κόκκινο η Θράκη λόγω κορονοϊού – Παρατείνεται η καραντίνα στον Εχίνο

  • Κορονοϊός: [[[ΝΟΤ ΔΟΝΕ]]] 4
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς στη Θράκη, νοσηλεύεται πλέον το 40% των ασθενών με κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς η πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων (και των νέων θανάτων) προέρχεται από την Ξάνθη και τη Ροδόπη.

Έτσι, στην Αλεξανδρούπολη νοσηλεύονται 18 ασθενείς, από τους οποίους οι πέντε είναι σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και σε μονάδα ειδικών λοιμώξεων.

Την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι υπάρχουν ακόμα οκτώ περιστατικά επιβεβαιωμένων μολύνσεων, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας κατέληξε μία 64χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Κομοτηνής. Από τις 15 Ιουνίου σε όλη την Ελλάδα έχουν χάσει τη ζωή τους εννέα άτομα, όλοι κάτοικοι Θράκης.

Εν τω μεταξύ, κατόπιν αξιολόγησης των επιδημιολογικών δεδομένων, η Πολιτική Προστασία αποφάσισε την παράταση της καραντίνας στον Εχίνο Ξάνθης για πέντε ημέρες, μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.

Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι δεν θα μπορούν να βγουν από την κοινότητα ούτε από τα σπίτια τους, με εξαίρεση την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης. Επίσης, έχει ανασταλεί η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, πλην όσων διαθέτουν τρόφιμα, και η λειτουργία των εμπορικών, πλην των φαρμακείων.