16 Μάιος 2014, 10:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:15

Έγκυος καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή ασπάστηκε τον χριστιανισμό στο Σουδάν

  • Έγκυος καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή ασπάστηκε τον χριστιανισμό στο Σουδάν

Έγκυος καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή ασπάστηκε τον χριστιανισμό στο Σουδάν

Σε θάνατο καταδικάστηκε στο Σουδάν μία νεαρή χριστιανή γυναίκα η οποία παντρεύτηκε χριστιανό και αρνήθηκε να προσηλυτιστεί στο Ισλάμ. Το δικαστήριο θεώρησε την κατηγορούμενη μουσουλμάνα, παρά το γεγονός ότι η ίδια δήλωσε χριστιανή.

Η 27χρονη γυναίκα κρίθηκε ένοχη για αποστασία, ήτοι την άρνηση της πίστης, και καταδικάστηκε σε απαγχονισμό. Το Σουδάν εφαρμόζει ισλαμικό νόμο, υπό τον οποίο η άρνηση της πίστης θεωρείται αξιόποινο έγκλημα.

Σημειώνεται πως η γυναίκα φέρεται να είναι 8 μηνών έγκυος. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η εκτέλεσή της θα αναβληθεί για δύο χρόνια μετά τη γέννα, γεγονός που σημαίνει πως το παιδί της θα μείνει ορφανό σε ηλικία περίπου δύο ετών.

Παράλληλα, η γυναίκα καταδικάστηκε σε 100 βουρδουλίες για μοιχεία, καθώς το δικαστήριο έκρινε πως ο γάμος της με χριστιανό άνδρα από το Νότιο Σουδάν δεν είναι έγκυρος. Η νομοθεσία του Σουδάν δεν επιτρέπει σε μουσουλμάνους να παντρεύονται αλλόθρησκους.

Η καταδικαστική απόφαση ελήφθη την Κυριακή, ωστόσο, οι δικαστές στο Χαρτούμ έδωσαν στη γυναίκα διορία έως την Πέμπτη προκειμένου να μετανοήσει. «Είμαι χριστιανή και ποτέ δεν διέπραξα αποστασία», φέρεται να δήλωσε η 27χρονη ενώπιον του δικαστηρίου, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, η νεαρή γυναίκα ανατράφηκε ως χριστιανή, ακολουθώντας την πίστη της μητέρας της, καθώς ο μουσουλμάνος πατέρας της ήταν απών κατά τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας, όπως μεταδίδει το BBC.

Πηγή: skai.gr