24 Ιούνιος 2020, 16:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιούνιος 2020, 16:25

Μεγάλη αύξηση του αριθμού των νεκρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξαιτίας του κορονοϊού

  • Μεγάλη αύξηση του αριθμού των νεκρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξαιτίας του κορονοϊού
    (Φωτ.: pixabay.com / Εικ. ΧΚ)

Κατακόρυφη αύξηση των νεκρών εξαιτίας του κορονοϊού σημειώθηκε σε ορισμένα κράτη μέλη στα τέλη Μαρτίου- αρχές Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

O αντίκτυπος της πανδημίας μπορεί να συνεκτιμηθεί από την αύξηση του συνολικού αριθμού των θανάτων από οποιαδήποτε αιτία κατά τη διάρκεια της Covid-19.

Σε μερικές χώρες της Ευρώπης η διαφορά σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια ήταν ιδιαίτερα αισθητή, ενώ από την άλλη ορισμένες περιοχές επηρεάστηκαν λιγότερο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που αφορούν 21 χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Λιθουανία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σουηδία, Τσεχία και Φιλανδία), καταγράφηκαν 140.000 περισσότεροι θάνατοι στα τέλη Μαρτίου και στις αρχές Απριλίου, δηλαδή μεταξύ της 10ης και 17ης εβδομάδας του χρόνου, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο των ετών 2016-2019.

Από τη 10η μέχρι τη 13η εβδομάδα του 2020 παρατηρήθηκε ότι έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι άνδρες, ενώ τη 14η εβδομάδα ο αριθμός των θανάτων ανδρών και γυναικών είναι σχεδόν ο ίδιος. Από τη 15η μέχρι τη 17η εβδομάδα, δηλαδή αρχές Απριλίου, ήταν περισσότεροι οι θάνατοι των γυναικών.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα (τέλη Μαρτίου - αρχές Απριλίου) αυξήθηκαν οι θάνατοι ανθρώπων 70 ετών και άνω.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.