15 Μάιος 2014, 11:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:15

Φυτά που καθαρίζουν το νερό και το σώμα μας!

  • Φυτά που καθαρίζουν το νερό και το σώμα μας!

Φυτά που καθαρίζουν το νερό και το σώμα μας.

Οπως ακριβώς το πεύκο καθαρίζει το νερό, έτσι καθαρίζει και το αίμα μας.

Απο τι το καθαρίζει;

Απο βακτήρια, πρωτόζωα, ιούς και μύκητες.

Να σας δώσω μερικά παραδείγματα.

Πνευμονιόκοκκο, μεγαλοκυττταροιό, ιούς της γρίππης Α, Β C και D, ηπατίτιδα, έρπητα ζωστήρα, χρυσίζωνσταφυλόκοκκο, κάντιντα, βάκιλλο του Κώχ, πανώλη, πἀρκινσον, σκλήρυνση κατα πλάκας, βρουκέλωση και όχι μόνο αυτά.

Mαζύ με το νεροκάρδαμο, ναστούρτσιο (nasturtsium ofcinales), είναι ο άριστος συνδιασμός για τον καθαρισμό των υδάτων.

Ενα απο τα αρχαιότερα φυτά, πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, ο Διοσκουρίδης το ονόμαζε σισύμβριο, γνωστό στην Αρχαία Ελλάδα και Περσία.

Το νεροκάρδαμο είναι ένα υδρόβιο φυτό, ενδεικτικό για την καθαρότητα των νερών στην περιοχή που φύεται. Καθαρίζει απο νιτρικά και φωσφωρικά άλατα.

Τι άλλο μας μένει για να έχουμε απόλυτα καθαρό νερό;

Tα βαρέα μέταλλα, υδράργυρος, μόλυβδος, κάδμιο, αλουμίνιο.

Η φύση έχει προνοήσει και για αυτό.

Κορίανδρος, κόλιανδρος, κουτβαράς της οικογένειας των σεληνοειδών.

Αλλο ένα θαυματουργό φυτό για τον καθαρισμό των υδάτων και του αίματος.

Ο Douglas Schauer του Ivy Tech Community College στο Λαφαγιέτ της Ιντιάνα, σε ένα ερευνητικο πρόγραμμα με τους μαθητές του, σε αναζήτηση φτηνών και άφθονων υλικώνπου θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να φιλτράρουν τους βιομηχανικούς ρύπους στα υπόγεια ύδατα, δοκίμασαν διάφορα φυτά, μετρώντας την περιεκτικότητα του μολύβδου σαν δοκιμαστικό μέταλλο.

Οι δοκιμές έδειξαν ότι ο κόλιαντρος ήταν ένα από τα πιο αποτελεσματικά φυτά για τον καθαρισμὀ του νερού απο τα βαρέα μέταλλλα.

"Ελπίζουμε για κάποιους που ζούν σε μολυσμένες, βιομηχανικές περιοχές, να μπορούν να πάνε στην πίσω αυλή τους και να μαζέψουν μια χούφτα κόλιαντρο, να τον αφήσουν  να στεγνώσει για μερικές ημέρες στον ήλιο, και τότε με αυτήν την χούφτα, θα μπορούσαν να καθαρίσουν μια κανάτα νερό" είπε ο Schauer .

Ο Schauer πιστεύει οτι ο αποξηραμένος κορίανδρος, θα μπορούσε κάποια μέρα να είναι συσκευασμένος όπως τα φακελάκια του τσαγιού, ή ως επαναχρησιμοποιήσιμα φίλτρα νερού για την απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων.

Τα ευρήματα των μελετών πεδίου με κόλιαντρο στο Μεξικό παρουσιάστηκαν στην ετήσια συνάντηση φετινή της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας στην Ιντιάνα. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αποβάλλει και τα βαρέα μέταλλα απο το σώμα μας.

Πηγή: pentapostagma.gr