21 Ιούνιος 2020, 17:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιούνιος 2020, 17:45

Τη Δευτέρα η παρουσίαση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» στη Θεσσαλονίκη

  • Τη Δευτέρα η παρουσίαση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» στη Θεσσαλονίκη
    Ο Τάκης Θεοδωρικάκος (φωτ.: Υπουργείο Εσωτερικών)

Η παρουσίαση του προγράμματος ανάπτυξης και αλληλεγγύης για την τοπική αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», όσον αφορά το κομμάτι της Περιφέρειας και τους Δήμους της κεντρικής Μακεδονίας, θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020, στις 11 το πρωί, στο ξενοδοχείο «Porto Palace» της Θεσσαλονίκης.

Ομιλητής στην εκδήλωση, που διοργανώνεται από το υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, θα είναι ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο θα έχει διάρκεια μέχρι το 2023, είναι εξασφαλισμένη από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ενώ από την υλοποίησή του προβλέπεται να δημιουργηθούν 40.000 νέες θέσεις εργασίας.

Το πρόγραμμα ύψους 2,5 δισ. ευρώ, που υλοποιεί το υπουργείο Εσωτερικών, αφορά την κατασκευή έργων στους τομείς των υποδομών, της ψηφιακής σύγκλισης, της βιώσιμης ανάπτυξης, προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών πολιτικής προστασίας και προστασίας της δημόσιας υγείας.