19 Ιούνιος 2020, 19:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιούνιος 2020, 19:28

Δολοφονία στον Εύοσμο: «Με κακοποίησε ξανά, γι’ αυτό τον σκότωσα»

  • Δολοφονία στον Εύοσμο: «Με κακοποίησε ξανά, γι’ αυτό τον σκότωσα»

Στον 6ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης απολογήθηκαν η 45χρονη μητέρα και η 18χρονη κόρη της που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 49χρονου ταξιτζή στον Εύοσμο, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής. Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι δύο γυναίκες κρίθηκαν προφυλακιστέες.

Στην απολογία της η 18χρονη ισχυρίστηκε ότι εκείνη ήταν που μαχαίρωσε 21 φορές σε πρόσωπο και λαιμό τον πατέρα της. Όπως είπε, «ήθελε να λυτρωθεί από το μαρτύριο», καθώς ο 49χρονος φέρεται να τη βίαζε από την ηλικία των 14 ετών, από τότε που πήγαινε Β’ Γυμνασίου.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, τέσσερις ημέρες πριν από τη δολοφονία την είχε κακοποιήσει σεξουαλικά για μία ακόμα φορά, και τότε ήταν που αποφάσισε να δώσει ένα τέλος, αρχικά μιλώντας στη μητέρα της. Η 45χρονη –που στην κατάθεσή της υποστήριξε ότι είχε και εκείνη κακοποιηθεί, σωματικά– ήταν σε διάσταση με τον 49χρονο. Ζούσε σε ξενώνα για κακοποιημένες γυναίκες και έχει αποκτήσει ένα παιδί με άλλον άνδρα, ωστόσο μετά από παρότρυνση του γιου τους το τελευταίο διάστημα είχε επιστρέψει στο διαμέρισμα στον Εύοσμο ώστε να κάνει μια νέα αρχή με τον 49χρονο.

Η 18χρονη απαντώντας στην ερώτηση του ανακριτή για ποιον λόγο δεν απευθύνθηκε στις αρμόδιες Αρχές ώστε να καταγγείλει την κακοποίησή της, είπε ότι ντρεπόταν. Από την πλευρά της η μητέρα της δήλωσε ότι μόλις πρόσφατα έμαθε τι συνέβαινε.

Στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργείται αναμένεται να γίνουν εργαστηριακές εξετάσεις στη 18χρονη, που θα συμπεριληφθούν στη δικογραφία.