19 Ιούνιος 2020, 17:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιούνιος 2020, 21:29

Ο Ιωάννης Παπαζήσης για το τέλος της σειράς «Το κόκκινο ποτάμι» (βίντεο)

  • Ο Ιωάννης Παπαζήσης για το τέλος της σειράς «Το κόκκινο ποτάμι» (βίντεο)
    (Φωτ.: facebook / «Το κόκκινο ποτάμι»)

Γοητευμένος με το χαρακτήρα του Μίλτου που ερμηνεύει φέτος ο ποντιακής καταγωγής Ιωάννης Παπαζήσης, νιώθει ευτυχής με τη συμμετοχή του στη δραματική σειρά «Το κόκκινο ποτάμι» και τη συνεργασία του με τον Μανούσο Μανουσάκη. Λίγο πριν από το φινάλε της σειράς, αποκαλύπτει στο περιοδικό Τηλέραμα και την Αθηνά Ζαχαράκη τι τον δυσκόλεψε στο ρόλο του και φυσικά τι θα δουν οι τηλεθεατές στο τέλος του σίριαλ.

Ο γνωστός ηθοποιός μεταξύ άλλων μιλά και για την επαφή του με την ποντιακή διάλεκτο.

Ο Ιωάννης Παπαζήσης στην ερώτηση της δημοσιογράφου για το πώς πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην τηλεόραση, είπε: «Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, διάβασα και τα πρώτα 10 σενάρια [σ.σ.: από «Το κόκκινο ποτάμι»], τα οποία θεώρησα εξαιρετικά, και κάπως έτσι επέστρεψα στην τηλεόραση με κάτι που με ενδιέφερε αληθινά πολύ».

Ο πρωταγωνιστής αναφέρεται επίσης στη συνέντευξή του στα απαιτητικά γυρίσματα αλλά και στην επαφή του με την ποντιακή διάλεκτο. «Τώρα που οδεύει πια προς το φινάλε του, θα το πω: το “Κόκκινο ποτάμι” ήταν δύσκολο για μένα πριν ακόμα ξεκινήσει! Πολύ ωραίο μεν, ό,τι πιο δύσκολο όμως έχω κάνει ως τώρα σε σειρά.


Τι θα δούμε στο επεισόδιο της Κυριακής 21 Ιουνίου

»Οι μάχες, ο πόλεμος, η εποχή, έπρεπε όλα να αποδοθούν με ακρίβεια. Επιπλέον, εκτός από τα αγγλικά, έπρεπε να μπω στη διαδικασία να μιλάω τέσσερις γλώσσες –γαλλικά, ρωσικά, ποντιακά και τουρκικά–, ενώ για πρώτη φορά στη ζωή μου ανέβηκα και σε άλογο».

Τέλος, στην ερώτηση της δημοσιογράφου για το τέλος της σειράς, ο Ι. Παπαζήσης είπε: «Δεν έχουμε να κρύψουμε και πολλά, δεδομένου ότι το "Κόκκινο ποτάμι" βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη.


(Φωτ.: Open TV)

»Πρόκειται επίσης για μια σειρά με βασικό θέμα τη Γενοκτονία των Ποντίων, άρα όσο βαδίζουμε προς το τέλος, οι εξελίξεις θα γίνονται όλο και πιο τραγικές. Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε το φινάλε δεν έχει γυριστεί, και βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τον Μανούσο για το αν θα ακολουθήσουμε το τέλος του βιβλίου ή όχι».

  • Με πληροφορίες από το zappit.gr.