22 Ιούνιος 2020, 09:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιούνιος 2020, 09:31

Καλοκαίρι χωρίς ποντιακά γλέντια δεν γίνεται! – Όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις (βίντεο)

  • Καλοκαίρι χωρίς ποντιακά γλέντια δεν γίνεται! – Όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις (βίντεο)
    (Φωτ.: αρχείο pontos-news.gr)

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό απ' όλα τα προηγούμενα. Η πανδημία του κορονοϊού έχει αλλάξει τη ζωή όλων, όμως σιγά-σιγά και με προσοχή όλα επανέρχονται σε μια κανονικότητα. Πολλά ποντιακά σωματεία αυτόν τον καιρό έχουν ξεκινήσει δειλά-δειλά να προγραμματίζουν τις καλοκαιρινές τους ποντιακές γιορτές. Το pontos-news.gr έχει έρθει σε επαφή με αρκετά σωματεία, τα οποία όμως λόγω της κατάστασης θέλουν να είναι απόλυτα σίγουρα για την εξέλιξη της πανδημίας ώστε να επικοινωνήσουν στον κόσμο τα ποντιακά τους γλέντια.

Συγκεντρώσαμε παρακάτω όλα τα –μέχρι στιγμής– κλεισμένα ποντιακά ραντεβού μας για φέτος το καλοκαίρι.

Ο Ποντιακός Σύλλογος Πλατέος «Οι Κομνηνοί» διοργανώνει ποντιακό γλέντι το Σάββατο 4 Ιουλίου, στο προαύλιο του Γυμνασίου της περιοχής. Θα συμμετέχουν οι: Νίκος Σαββίδης (τραγούδι), Χρήστος Κυρικλίδης (τραγούδι), Στέλιος Σαββουλίδης (λύρα), Άκης Σασκαλίδης (πλήκτρα, λαϊκό πρόγραμμα), Νίκος Μαντζηρίδης (κλαρίνο), Δημήτρης Ουσταμπασίδης (νταούλι), Σωκράτης Μουρατίδης (λύρα) και Κώστας Τσαγκάλιδης (νταούλι).

Λίγες μέρες αργότερα, τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, μπροστά από το μνημείο της ποντιακής λύρας, ο Σύλλογος Ποντίων Ριζού Σκύδρας διοργανώνει ποντιακό γλέντι προς τιμήν της Αγίας Κυριακής.


Το μνημείο στο Ριζό Σκύδρας (φωτ.: Έφη Παπαδοπούλου)

Στη μεγάλη ποντιακή βραδιά θα συμμετέχει, μεταξύ άλλων, ο Ματθαίος Τσαχουρίδης με την ορχήστρα του. Σύμφωνα με την πρόεδρο του σωματείου, στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που ισχύουν λόγω της Covid-19.

«Τα τραπέζια στο χώρο θα έχουν μεγάλη απόσταση και θα δημιουργήσουμε τρεις με τέσσερις πίστες ώστε να αποφύγουμε το συνωστισμό» τόνισε πριν από λίγες ημέρες στο pontos-news.gr η Έφη Παπαδοπούλου.


Από τον 22ο Ακριτικό Κύκλο (βίντεο: Radio Akrites)

Από την Πέμπτη 16 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020 ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» θα πραγματοποιήσει τον καθιερωμένου «Ακριτικό Κύκλο» για 24η φορά. Οι εκδηλώσεις θα έχουν ελεύθερη είσοδο και θα γίνουν εντός του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά» και νυν Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά, σε υπαίθριο χώρο απέναντι από το Δημαρχείο Παύλου Μελά, στη Σταυρούπολη.

Ο Αύγουστος μπαίνει με ποντιακό γλέντι από την Εύξεινο Λέσχη Κοπανού. Το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Αυγούστου το σωματείο μας προσκαλεί στον χορό του με απεριόριστο ποτό και ποντιακά εδέσματα.


(Φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Κοπανού)

Τέλος, το Σάββατο 8 Αυγούστου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστανούσσας Σερρών διοργανώνει την καλοκαιρινή του εκδήλωση με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, των: Στάθη Νικολαΐδη, Δημήτρη Καρασαββίδη, Γιώργου Ατματσίδη, Κώστα Ζώη, Δημήτρη Ξενιτόπουλου.


Από τις περσινές εκδηλώσεις στην Καστανούσσα Σερρών (βίντεο: StefWebTv)

Να θυμίσουμε επίσης πως την Τετάρτη 1 Ιουλίου θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά η παράσταση Νόστος, ρίζα μ’ και κλαδί μ’, στο Παλατάκι (Κυβερνείο) Καλαμαριάς, με την υποστήριξη της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς.