17 Ιούνιος 2020, 11:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούνιος 2020, 11:11

Δράμα: Πρωτοφανής χαλαζόπτωση έπληξε την πόλη (βίντεο)

  • Δράμα: Πρωτοφανής χαλαζόπτωση έπληξε την πόλη (βίντεο)
    Το χαλάζι που έπεσε στη Δράμα τα ξημερώματα (φωτ.: northmeteo.gr)

Εκτεταμένα προβλήματα σε πολλές γειτονιές της Δράμας προκλήθηκαν από την πρωτοφανή χαλαζόπτωση που έπληξε την πόλη τα ξημερώματα. Μάλιστα, ο όγκος του χαλαζιού ήταν τέτοιος που δημιούργησε ένα πυκνό στρώμα, ενώ ορισμένοι δρόμοι μπόρεσαν να ανοίξουν μόνο με μηχανήματα.

Μετά από χαλαζόπτωση μισής ώρας, ακολούθησε έντονη βροχόπτωση που είχε σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν υπόγεια και ισόγεια καταστημάτων και κατοικιών και να πέσουν δέντρα.

«Άνοιξαν οι ουρανοί και απορούσαμε και οι ίδιοι, αν αυτό που βλέπουμε είναι αλήθεια ή είναι χιόνι. Τόσο χαλάζι, τόσα χρόνια δεν έχουμε ξαναδεί», δήλωσε στον ρ/σ Πρακτορείο ο δήμαρχος της Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος. Όπως περιέγραψε, μέσα σε μία ώρα λόγω της βροχής γέμισαν όλοι οι δρόμοι, ενώ το χαλάζι κατέστρεψε τα πάντα.

Ο δήμαρχος Δράμας επικοινώνησε ήδη με τον υφυπουργό Εσωτερικών ώστε να στηριχθούν οι επιχειρηματίες και οι αγρότες που επλήγησαν. Καταγραφή των ζημιών θα γίνει από τους προέδρους των κοινοτήτων και των αγροτικών συνεταιρισμών.

Μέσα δε στην πόλη, σε ορισμένα σημεία έχει ξηλωθεί η άσφαλτος και έχουν υποστεί ζημιές παρτέρια και φρεάτια, ενώ μικρής έκτασης ζημιές έχουν καταγραφεί σε οχήματα, τέντες και πινακίδες καταστημάτων.