15 Ιούνιος 2020, 19:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιούνιος 2020, 19:15

Ριζό Σκύδρας: Ποντιακό γλέντι - «φωτιά» στο μνημείο της λύρας

  • Ριζό Σκύδρας: Ποντιακό γλέντι - «φωτιά» στο μνημείο της λύρας
    (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Ριζού Σκύδρας)

Για ένα ποντιακό γλέντι - φωτιά, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για τον κορονοϊό, ετοιμάζεται ο Σύλλογος Ποντίων Ριζού Σκύδρας προς τιμήν της Αγίας Κυριακής. Η ποντιακή εκδήλωση θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στις 21:00, μπροστά από το μνημείο της ποντιακής λύρας που αποκαλύφθηκε πέρσι.

Στη βραδιά θα συμμετάσχει ο Ματθαίος Τσαχουρίδης με την ορχήστρα του.

«Είναι η δεύτερη εκδήλωση που πραγματοποιεί το σωματείο μας για να γιορτάσουμε την ανέγερση της εκκλησίας μας προς τιμήν της Αγίας Κυριακής. Το εκκλησάκι ολοκληρώθηκε πέρυσι και το στηρίξαμε και εμείς ως σωματείο με όλες μας τις δυνάμεις» ανέφερε στο pontos-news.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ριζού Σκύδρας, Έφη Παπαδοπούλου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο, στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που ισχύουν λόγω της Covid-19. «Τα τραπέζια στο χώρο θα έχουν μεγάλη απόσταση και θα δημιουργήσουμε τρεις με τέσσερις πίστες ώστε να αποφύγουμε το συνωστισμό» τόνισε.

Το ποντιακό γλέντι θα πλαισιώσουν ο Ματθαίος Τσαχουρίδης με την ορχήστρα του, ο Κυριακός Φαντίδης στο τραγούδι και ο Χαράλαμπος Ευθυμιάδης στη λύρα. Το μικρό και το μεγάλο χορευτικό του σωματείου θα παρουσιάσουν ποντιακούς χορούς, ενώ στις 19:30 θα έχει προηγηθεί Εσπερινός στην εκκλησία και περιφορά της εικόνας.

  • Τιμή εισόδου: 3€.