14 Μάιος 2014, 09:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:15

«Ξενητεμέντσα Παναϊα» - Εξαντλήθηκε και επανακυκλοφορεί!

  • «Ξενητεμέντσα Παναϊα» - Εξαντλήθηκε και επανακυκλοφορεί!

«Ξενητεμέντσα Παναϊα» - Εξαντλήθηκε και επανακυκλοφορεί!

Εξαντλήθηκε μέσα σε λίγες ώρες το άλμπουμ «Ξενητεμέντσα Παναϊα», και επανακυκλοφορεί με 14 δημιουργίες σε μουσική του Χρήστου Παπαδόπουλου, σε ποντιακό αλλά και νεοελληνικό στίχο, όπου συμμετέχει η «αφρόκρεμα» του ποντιακού τραγουδιού: Στάθης Νικολαϊδης , Δημήτρης Καρασαβίδης, Αλέξης Παρχαρίδης, Γιώργος Ιωαννίδης, Κώστας Αγέρης και Πέλλα Νικολαϊδη.

Συμμετέχουν επίσης η Ελένη Βιτάλη και ο Βασίλης Καρράς.

Η εξαιρετική δισκογραφική δουλειά του αγαπημένου «Παιδιού της Πάτρας» θα επανακυκλοφορήσει την Παρασκευή 16 Μαΐου με την εφημερίδα «Παρασκήνιο».

Το cd επανακυκλοφορεί λίγες ημέρες πριν την 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων και αποτελεί ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα με στίχους που μπορούν να ακούσουν όλοι οι Έλληνες, καθώς τα περισσότερα τραγούδια περιέχουν νεοελληνικούς στίχους που αναφέρονται στον Πόντο. 

Την κυκλοφορία του άλμπουμ θα συνοδέψει ένα εξαιρετικό βιντεοκλίπ που γυρίστηκε στη Μονή Παναγίας Σουμελά το ορθόδοξο μοναστήρι κοντά στην Τραπεζούντα. Είναι η πρώτη φορά που με άδεια του Πατριαρχείου γυρίζεται βιντεοκλίπ στο σύμβολο επί 16 αιώνες του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ακούστε το ποντιακό τραγούδι «Ξενιτεμέντσα Παναΐα» που γυρίστηκε στην Παναγία Σουμελά εδώ