13 Ιούνιος 2020, 11:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιούνιος 2020, 11:53

Στην Καλαμαριά βρέθηκε η 10χρονη Μαρκέλλα – Τι είπε στον άνθρωπο που την εντόπισε

Αίσιο τέλος –αλλά με πολλά, ακόμα, ερωτηματικά– στην περιπέτεια της 10χρονης Μαρκέλλας που εξαφανίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης από την Κάτω Τούμπα και εντοπίστηκε σήμερα το πρωί στην Καλαμαριά.

Το τελευταίο ίχνος της ήταν κατά την επιστροφή της από το σπίτι στο σχολείο, με τις μαρτυρίες συμμαθητών να κάνουν λόγο για μια γυναίκα με κόκκινα μαλλιά που τη φώναξε με το όνομά της και στη συνέχεια έφυγε μαζί της.

Η 10χρονη βρέθηκε να περπατά νωρίς το πρωί στην οδό Θ. Σοφούλη στην Καλαμαριά, έξω από τα ένα πρατήριο υγρών καυσίμων. Είχε τη σχολική της τσάντα στην πλάτη, γεγονός που παραξένεψε τον Γιώργο Οικονόμου, ο οποίος τη ρώτησε πού πηγαίνει. Αυτός, όπως είπε στο thestival.gr, ήταν ο πρώτος που συνομίλησε με το κορίτσι, που ήταν εξουθενωμένο.

Το μόνο που του είπε η Μαρκέλλα ήταν ότι θέλει να πάει σπίτι της και να μην ειδοποιηθεί η αστυνομία. Ωστόσο εκείνος, όπως δήλωσε, ζήτησε από μια περαστική να προσέξει τη 10χρονη και πήγε να κάνει το τηλεφώνημα, καθώς μόλις του είπε το όνομά της την αναγνώρισε από το amber alert για την εξαφάνισή της.

Δίπλα στη μαθήτρια βρίσκεται ψυχολόγο, ενώ πλέον η αστυνομική έρευνα εστιάζει στο αν υπήρξε απαγωγή της και ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή.