13 Ιούνιος 2020, 09:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιούνιος 2020, 09:58

Βρέθηκε η 10χρονη Μαρκέλλα που είχε εξαφανιστεί από την Κάτω Τούμπα

  • Βρέθηκε η 10χρονη Μαρκέλλα που είχε εξαφανιστεί από την Κάτω Τούμπα
    Διασώστες και μέλη του «Χαμόγελου του Παιδιού» έξω από το σχολείο της 10χρονης Μαρκέλλας, στην Κάτω Τούμπα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

Σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων επί της οδού Θεμιστοκλή Σοφούλη στην ανατολική Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του GRTimes, βρέθηκε λίγο πριν από τις 9 το πρωί η 10χρονη Μαρκέλλα Βεράμη, η οποία ήταν αγνοούμενη από το μεσημέρι της Πέμπτης. Εξαφανίστηκε από την Κάτω Τούμπα, την ώρα που επέστρεφε σπίτι από το σχολείο.

Η Μαρκέλλα είναι καλά στην υγεία της, αλλά ταλαιπωρημένη. Φορούσε ακόμα τη σχολική τσάντα και περπατούσε από το παραλιακό μέτωπο, όταν τη σταμάτησαν οι υπάλληλοι του πρατηρίου.

Χθες κατέθεσαν στις αστυνομικές Αρχές μέλη της οικογένειάς της, αλλά και συμμαθητές. Μαρτυρίες παιδιών για το τι συνέβη προτού εξαφανιστεί η Μαρκέλλα αναφέρουν ότι την πλησίασε μια γυναίκα, πιθανότατα κοκκινομάλλα, της μίλησε και στη συνέχεια έφυγαν μαζί. Η απόσταση από το 101ο Δημοτικό μέχρι το σπίτι δεν είναι μεγάλη, και η 10χρονη την έκανε πάντα μόνη της.

Η μητέρα, η οποία μετά τη χθεσινή της κατάθεση στο ΑΤ Τούμπας-Τριανδρίας μίλησε σε δημοσιογράφους, τόνισε ότι η οικογένεια δεν είχε ποτέ προβλήματα και η Μαρκέλλα δεν της είχε αναφέρει ότι την είχε πλησιάσει κάποιος στο δρόμο, και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «υπήρχε βία την ώρα που την πήραν».

Άκαρπες οι έρευνες για τη 10χρονη που εξαφανίστηκε από την Τούμπα