13 Μάιος 2014, 18:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:15

Η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων στην Βουλή για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

  • ΔΙΣΥΠΕ: Να θέσει το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων ο Τσίπρας στον Νταβούτογλου

Η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων στην Βουλή για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
   
Την Τρίτη 6 Μαΐου 2014 και ώρα 12 - 13.30 η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων, εκπροσωπούμενη από τον προέδρο κ. Παρχαρίδη Γεώργιο, τον Γενικό Γραμματέα κ. Αντωνιάδη Ιωάννη και τον κ. Βαρυθυμιάδη Γεώργιο, είχε συνάντηση στη Βουλή των Ελλήνων με Βουλευτές όλων των κομμάτων.

Ο Πρόεδρος κ. Παρχαρίδης  ενημέρωσε τους Βουλευτές για τους σκοπούς της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε, προβλήματα ομογενών και αποδήμων, καθώς και για το θέμα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και εστίασε στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Εξέφρασε την δυσαρέσκεια και την οργή του οργανωμένου ποντιακού χώρου αλλά και του Οικουμενικού Ποντιακού Ελληνισμού γιατί στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δεν συμπεριλήφθηκαν οι Γενοκτονίες των Ελλήνων του Πόντου, της Μ. Ασίας και γενικά όσες αναγνώρισε η Βουλή των Ελλήνων. Ζήτησε την έμπρακτη στήριξη όλων των Βουλευτών για ένταξη στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο όλων των γενοκτονιών που αναγνώρισε η Ελληνική Βουλή, γιατί σε διαφορετική περίπτωση ο Οικουμενικός Ελληνισμός θα αντιδράσει δυναμικά. Στο σύνολο τους οι βουλευτές στήριξαν το αίτημα της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε γιατί και δίκαιο είναι και αυτονόητο. Οι περισσότεροι εξ’αυτών δήλωσαν ότι θα παρέμβουν στο Υπ. Δικαιοσύνης για τροποποίηση του σχετικού Νομοσχεδίου και ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα το ψηφίσουν.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο κ. Τραγάκης Ιωάννης (Αντιπρόεδρος Βουλής), ο κ. Μπούρας Αθανάσιος (Γ.Γ Κ.Ο. Ν.Δ), η κα. Αντωνίου Μαρία (Βουλ. Καστοριάς), ο κ. Αναστασιάδης  Σάββας, (Βουλ. Θεσ/νίκης), ο κ. Χαρακόπουλος Μάξιμος (Βουλ. Λάρισας), ο κ. Τέρενς Κουίκ (Βουλ. Αθήνας) ο κ. Κουτσούμπας Ανδρέας (Βουλ. Λάρισας), ο κ. Σταμενίτης Διονύσης  (Βουλ. Πέλλας), η κα. Ξουλίδου Σταυρούλα (Βουλ. Θεσ/νίκης), ο κ. Σαχινίδης Φίλιππος (Βουλ. Λάρισας), ο κ. Κυριαζίδης  Δημήτρης  (Βουλ. Δράμας), ο κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας (Βουλ. Τρικάλων), ο κ. Κων/δης Θεοδόσης(Βουλ. Θεσ/νίκης), η κα. Μπατσάρα Γεωργία (Βουλ. Βέροιας), ο κ. Βεσυρόπουλος Απόστολος (Βουλ. Ημαθίας), ο κ. Παραστατίδης Θεόδωρος (Βουλ. Κιλκίς), ο κ. Ορφανός Γιώργος (Βουλ. θεσ/νίκης), η κα. Γιαταγάνα Χρυσούλα (Βουλ. θεσ/νίκης), ο κ. Βλάχβεης Μενέλαος (Βουλ. Σερρών) και ο κ. Κωνσταντόπουλος Γεώργιος (Βουλ. Πιεριας) .

Ο Πρόεδρος                                                                           
Παρχαρίδης Γιώργος                                                                

Ο Γεν. Γραμματέας
Αντωνιάδης Γιάννης