12 Ιούνιος 2020, 22:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιούνιος 2020, 22:20

Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας Γαβριήλ: Με στίχους τραγουδιού των Aerosmith δίνει δύναμη στους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων

  • Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας Γαβριήλ: Με στίχους τραγουδιού των Aerosmith δίνει δύναμη στους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων
    Ο μητροπολίτης Γαβριήλ (φωτ.: Ιερά Μητρόπολις Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος)

Με στίχους από ένα τραγούδι του γνωστού ροκ συγκροτήματος «Aerosmith», ο μητροπολίτης Νέας Iωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, Γαβριήλ, στέλνει μήνυμα παρότρυνσης και αισιοδοξίας προς τους υποψηφίους των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.

«Dream until your dreams come true», λέει με τον δικό του τρόπο ο Σεβασμιότατος, απευθυνόμενος στους μαθητές που ξεκινούν τη Δευτέρα τη δύσκολη δοκιμασία. Οι παραπάνω στίχοι είναι από το τραγούδι «Dream on», που ηχογραφήθηκε το 1973.


Το «Dream On»

Ολόκληρο το μήνυμα (στο facebook) του μητροπολίτη Ν. Ιωνίας, Γαβριήλ, ο οποίος τέλεσε την Πέμπτη (11/6), στον Άγιο Γεώργιο της Νέας Ιωνίας, ιερά παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο «προς ενίσχυση και φωτισμό» των μαθητών που θα λάβουν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις, έχει ως εξής: «Η ώρα των πανελλαδικών εξετάσεων πλησιάζει. Όπως είναι φυσικό, οι στιγμές αυτές κυλούν λίγο δύσκολα για εσάς και με αρκετό άγχος, αφού καλείστε να εξεταστείτε υπό συνθήκες ιδιαίτερες και σίγουρα πρωτόγνωρες για όλους μας.

»Οι ιδιαιτερότητες της φετινής χρονιάς είναι πράγματι πολλές. Η εμφάνιση του νέου ιού Covid-19 ήρθε να ανατρέψει καθιερωμένα και να καταργήσει βεβαιότητες. Μας έκανε να δούμε αλλιώς τα πράγματα, να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες μας και να αντιληφθούμε ότι στη ζωή τίποτε δεν είναι δεδομένο. Μέσα σε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία, αναγκαστήκατε να μείνετε σπίτι σας και από εκεί να οργανώσετε τον αγώνα σας.

»Στερηθήκατε τους συμμαθητές και τους φίλους σας. Στερηθήκατε τα χόμπι, τις βόλτες και τις δραστηριότητές σας και αντιμετωπίσατε τη δοκιμασία της πανδημίας με σθένος, με ψυχραιμία και υπομονή. Θυσιάσατε τις επιθυμίες σας και κάνατε την υπέρβαση. Γνωρίζω ότι προτροπές όπως ''μην αγχώνεστε'' ή ''μην ανησυχείτε'' δεν καθησυχάζουν, διότι κανένας δεν βρίσκεται στη θέση σας. Σας λέω μόνο ότι οι εξετάσεις αυτές δεν αποτελούν, παρά μία ακόμη μικρή δοκιμασία στη ζωή σας. Μία ευκαιρία για την οποία αξίζει να προσπαθήσετε.

»Μια ενδεχόμενη αποτυχία ωστόσο, δεν σημαίνει ότι αποτύχατε στη ζωή.

»Καλείστε λοιπόν να κάνετε άλλη μία υπέρβαση. Να υπερασπιστείτε τις επιλογές και τα ''θέλω" σας. Να κυνηγήσετε τα όνειρα σας. Μην φοβάσθε. Τίποτε μην σας τρομάζει. Το μέλλον είναι δικό σας. Ο κόσμος είναι δικός σας. Κάντε τον καλύτερο… Πιστέψτε στον εαυτό σας και εμπιστευτείτε τη ζωή σας στο Θεό. Αυτός ξέρει τι είναι καλύτερο για εσάς. Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι η χάρις του Κυρίου μας Ιησού Χριστού να σας ενισχύσει και να σας φωτίσει, ώστε να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας! Καλή επιτυχία!».