12 Ιούνιος 2020, 12:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιούνιος 2020, 12:42

Μητσοτάκης: Αυξάνονται οι δόσεις για φόρο-ΕΝΦΙΑ, μειώνεται το επιτόκιο για τις οφειλές

  • Μητσοτάκης: Αυξάνονται οι δόσεις για φόρο-ΕΝΦΙΑ, μειώνεται το επιτόκιο για τις οφειλές
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Τέσσερις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είπε, η ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ενισχύεται με ακόμα 190 εκατ. ευρώ. Μέχρι τέλη Ιουλίου θα καλύπτει το 60% εργοδοτικών εισφορών, και αν χρειαστεί η επιδότηση θα επεκταθεί για δύο ακόμα μήνες.

«Ερχόμαστε να βοηθήσουμε και ως προς την εξόφληση φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Οι οφειλές Μαρτίου-Σεπτεμβρίου, που έχουν ανασταλεί, θα αποτελέσουν ξεχωριστό σύνολο, και θα αποπληρωθούν σε 12 άτοκες δόσεις ή 24 δόσεις μειωμένου επιτοκίου από το 2021», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αυξήσει τον αριθμό των δόσεων για το φόρο εισοδήματος και για τον ΕΝΦΙΑ, με τα φυσικά πρόσωπα να αποκτούν τη δυνατότητα εξόφλησης σε διάστημα οκτώ μηνών. «Ο στόχος είναι να διευκολυνθεί η ρευστότητα των φορολογουμένων», σημείωσε.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, όσοι αποπληρώσουν εφάπαξ τις φετινές φορολογικές υποχρεώσεις θα έχουν άμεση έκπτωση φόρου 2%.